Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12410 vizitatori azi
Rezultatele dezbaterilor din sedinta Consiliului Local al municipiului Bistrita din 21 iulie 2011.

1.Proiect de hotarare privind alegerea presedintelui de sedinta al Consiliului Local al municipiului Bistrita.

Avand in vedere faptul ca s-a incheiat mandatul de presedinte de sedinta al Consiliului Local al municipiului Bistrita cu care a fost investit domnul consilier Molnar Laurentiu Danut, proiectul de hotarare a fost initiat in vederea alegerii unui nou presedinte de sedinta.
Cu 14 voturi "pentru", domnul consilier Illyes Istvan a fost investit cu mandat de presedinte de sedinta.
 
 
2. Proiect de hotarare privind aprobarea sustinerii financiare a activitatii sportive desfasurate de Asociatia Club Fotbal Gloria 1922 Bistrita.
Cunoscuta iubitorilor de fotbal din tara si strainatate prin rezultate remarcabile obtinute de-a lungul timpului, echipa de fotbal "Gloria Bistrita" sustine si dezvolta activitatea fotbalistica din municipiu prin promovarea acestui sport reprezentand, totodata, municipiul Bistrita in competitii nationale si internationale de prestigiu.
La aceasta data, Clubul de fotbal "Gloria 1922 Bistrita" are in componenta grupe de juniori si seniori care se pregatesc pe baza sportiva a clubului. Mentinerea echipei in forma buna, in vederea obtinerii de performante, necesita costuri financiare ridicate, imposibil de suportat in totalitate de club. Astfel, pentru obtinerea performantelor la nivel national si international, este necesara o investitie considerabila in crearea unui cadru optim de pregatire a sportivilor prin asigurarea conditiilor de pregatire a echipelor de seniori si juniori, cantonamente, semi-cantonamente si turnee, asigurarea alimentatiei si medicamentatiei corespunzatoare sportului de performanta, cat si asigurarea conditiilor optime de antrenament si competitii. In acest sens este necesara finantarea de la bugetul local a echipei de fotbal "Gloria Bistrita" in vederea promovarii si dezvoltarii activitatii sportive de performanta in municipiul Bistrita, cat si mentinerea acesteia in ierarhia valorilor fotbalistice.
Data fiind criza financiara acuta cu care clubul se confrunta si care a atras dupa sine neacordarea licentei de joc in prima liga de fotbal, Clubul de fotbal "Gloria 1922 Bistrita" a solicitat, prin adresa nr. 1.024/21.07.2011 inregistrata la Primaria municipiului Bistrita cu nr. 54.532/21.07.2011, sprijin financiar pentru indeplinirea obiectivelor din programul anexat cereri. Astfel, obiectivele principale pe care Clubul de Fotbal "Gloria 1922 Bistrita" va trebui sa le indeplineasca sunt: reformarea echipei reprezentative a clubului si promovarea a cel putin 4-5 jucatori din pepiniera proprie.
Proiectul de hotarare a propus urmatoarele:
- aprobarea sustinerii financiare a activitatii sportive desfasurate de Asociatia "Club Fotbal Gloria 1922" Bistrita pe anul 2011, conform contractului prevazut in anexa nr. 1 la prezenta hotarare;
- Asociatia "Club Fotbal Gloria 1922" Bistrita va asigura dezvoltarea miscarii sportive de performanta pe raza municipiului Bistrita conform obiectivelor prevazute in anexa nr. 2;
- Consiliul Local al municipiului Bistrita va asigura finantarea Asociatiei "Club Fotbal Gloria 1922" Bistrita in limita sumei de 2.000.000 lei, prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli al municipiului Bistrita pentru anul 2011, pentru activitatile sportive desfasurate in anul 2011.
Proiectul de hotarare a fost respins, obtinand doar 10 voturi "pentru" si 5 abtineri.
 
 
3. Proiect de hotarare privind aprobarea participarii municipiului Bistrita la "Programul de realizare a pistelor pentru biciclisti" si contractarii finantarii din Fondul de Mediu pentru proiectul "Realizarea pistelor pentru biciclisti in municipiul Bistrita".
Primaria municipiului Bistrita poate depune o cerere de finantare in cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclisti pentru obiectivul de investitii "Realizarea pistelor pentru biciclisti in municipiul Bistrita", avand in vedere faptul ca sunt indeplinite conditiile de eligibilitate referitoare la proiect, cat si cele referitoare la solicitant. Prin proiectul "Realizarea pistelor pentru biciclisti in municipiul Bistrita" se propune realizarea unei piste de biciclete in intravilanul municipiului Bistrita, cu o suprafata de 12.775 mp. Investitia este amplasata in localitatile Unirea si Viisoara pe traseul DN 17 si in municipiul Bistrita pe Bulevardul Decebal si strada Andrei Muresanu.
In prezent, in cele doua localitati care fac subiectul studiului, impreuna cu cele doua bulevarde din municipiul Bistrita, nu exista trasee pentru biciclisti, traficul ciclist desfasurandu-se atat pe suprafata carosabila existenta, cat si pe aleile pietonale care o insotesc pe alocuri.
Se propune realizarea unor piste de biciclisti, cu un singur sens, avand o latime de maxim 1,2 m, separarea prin culoarea asfaltului si prin marcaje rutiere a unei zone destinate circulatiei cicliste pe traseele principale, acolo unde, prin dimensiunile lor, permit acest lucru cu interventii minime asupra vegetatiei. Pista de biciclete, controlata printr-un regulament clar, marcaje rutiere, limitatoare de viteza, poate asigura siguranta pietonilor care circula pe aceeasi alee.
Oportunitatea este determinata si de dorinta de a creste calitatea mediului ambiant in care traiesc si isi desfasoara activitatea locuitorii localitatii. In plus, realizarea acestei investitii va conduce la sporirea gradului de confort si va oferi oportunitatea petrecerii timpului liber intr-un mod civilizat si agreabil, precum si alternativa unui trafic degajat si ecologic.
Proiectul de hotarare prevede:
- aprobarea participarii municipiului Bistrita la "Programul de realizare a pistelor pentru biciclisti" si contractarea finantarii pentru proiectul"Realizarea pistelor pentru biciclisti in municipiul Bistrita" prin cofinantare nerambursabila din Fondul de Mediu in cuantum de 2.499.987,03 lei, reprezentand 79,67% din valoarea eligibila a proiectului si o contributie proprie din bugetul local de 637.780,89 lei, reprezentand 20,33% din valoarea eligibila a proiectului, la care se adauga eventualele cheltuieli neeligibile necesare realizarii investitiei;
- aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Realizarea pistelor pentru biciclisti in municipiul Bistrita", cu indicatorii tehnico-economici prevazuti in Anexa nr. 1 care face parte integranta din prezenta hotarare;
- aprobarea punerii la dispozitie a suprafetei de teren de 12.775 mp pentru realizarea proiectului, teren aflat in proprietatea publica a municipiului Bistrita si atestat prin Hotararea Guvernului nr. 527/2010 pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 905/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Bistrita-Nasaud, precum si al municipiului, oraselor si comunelor din judetul Bistrita-Nasaud, Anexa, cap.I A si IV C.
Cu 15 voturi "pentru", proiectul de hotarare a fost adoptat.

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/ziar/portal.nsf/AllByUNID/7836C4BBB50ECC07C22578D5002E9289?OpenDocument

Foto Bistritanews.ro
0 comentarii3766 vizualizări22 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0