Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
AJOFM BN aplica contraventii angajatorilor care nu comunica locurile de munca vacante.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud reaminteste tuturor angajatorilor din judet, atat din sectorul public cat si din sectorul privat,  ca au obligatia legala sa comunice toate locurile de munca vacante disponibile.

Conform art.10 alin.1)  din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj  si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei pentru ocuparea  fortei de munca,  in  raza  carora isi  are sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. In cazul in care, aceste locuri de munca vacante se ocupa, angajatorii trebuie sa insiinteze agentia in termen de 1 zi, de la data ocuparii acestora.

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda  de la 3.000 lei la 5.000 lei. Constatarea si sanctionarea acestei contraventii se realizeaza de catre organele de control masuri active  din cadrul   Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud.

Comunicarea situatiei privind  locurile de munca vacante,  cat si comunicarea  ocuparii acestora (conform Anexei 1A si Anexei 1B din HG 174/2002),  se poate face atat pe suport de hartie, direct la sediul agentiei, cat  si in format electronic la adresa de mail: ajofm.bn@anofm.gov.ro.

 

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud

 

 

Otilia Rapan

Director Executiv

0 comentarii2863 vizualizări15 februarie 2022




rss 2.0
rss 2.0