Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 25 Septembrie 2020 - 2128 vizitatori azi
STAREA INFRACTIONALA IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD.

In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna iulie 2011, un numar de 369 cauze penale, dupa cum urmeaza:

                         -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud - 26 cauze;

                         -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita - 249 cauze;

                         -Parchetul de pe langa judecatoria Nasaud - 51 cauze;

                         -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean - 43 cauze.

             Dintre acestea, intr-un numar de 43 cauze s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitorii, a unui numar de 43 inculpati.

            Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evaziune fiscala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

            -SUTEU ALEXANDRU SIMION-arestat-pentru comiterea unei infractiuni de lovituri cauzatoare de moarte, constand in faptul ca la data de

11/12.02.2011, aflandu-se intr-un loc public, si incercand sa intervina in conflictul dintre victima R.P. si un martor, a impins-o pe victima intr-o parcare, unde i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul, in zona abdominala-dreapta, dupa care aceasta a cazut intr-un canal, iar apoi s-a ridicat si s-a deplasat spre localul din zona, de unde a fost dusa la spital, loc unde a decedat, in timpul interventiei chirurgicale de urgenta. 

            -MATEAS GHEORGHE ADRIAN-pentru comiterea unei infrac-tiuni de evaziune fiscala, constand in faptul ca in calitate de administrator al SC TIGER COM SRL Bistrita, nu a inregistrat in perioada 2007-2008, in evi-dentele contabile, un numar de 4 facturi fiscale de vanzare de marfuri si respectiv de prestari servicii, cauzand in dauna bugetului de stat, un prejudiciu de 151.235 lei.

            S-a aplicat amenda administrativa-urmare neinceperii urmaririi penale sau scoaterii de sub urmarire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni-in 59 cauze,  fata de 71 invinuiti/faptuitori.

            In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire penala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

            In aceiasi perioada, s-a solicitat instantelor de judecata, luarea masu-rii arestarii preventive fata de 3 inculpati, cu precizarea ca 1 cerere de arestare preventiva a fost admisa, iar 2 cereri de arestare preventiva au fost respinse.

           Nu s-au depus cereri de autorizare a perchezitiilor domiciliare.

           S-au formulat 3 cereri de interceptare ori inregistrare a unor convorbiri telefonice sau comunicari, care au fost  admise.

 

 

 

                                                  Purtator de cuvant,

                                                   PROCUROR

                                         - sef sectie urmarire penala -

                                                Singeorzan Angela

2 commentarii2702 vizualizări29 iulie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0