Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 10668 vizitatori azi
Primaria municipiului Bistrita ofera din nou alimente de baza pentru persoanele defavorizate si ii face campanie electorala pe bani publici lui O.T. Cretu.

Incepand din 10.08.2011, intre orele 8.00 - 14.00, Cantina sociala de pe B-dul Independentei, nr. 24 - 26, ofera persoanelor defavorizate cate un pachet de alimente de baza: un pui, un litru de ulei si cate un kilogram de faina de grau, zahar si orez.

Este un ajutor binevenit pentru persoanele fara venituri sau cu venituri foarte mici si va reamintim faptul ca se acorda conform prevederilor Hotararii nr. 13/31.01.2011 a Consiliului Local al municipiului Bistrita, privind completarea Hotararii nr. 81/30.04.2009 a Consiliului Local al municipiului Bistrita privind stabilirea unor masuri pentru acordarea ajutorului de urgenta familiilor si persoanelor aflate in situatii deosebite, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
"In vederea prevenirii efectelor malnutritiei se urmareste imbunatatirea accesului la hrana pentru persoanele varstnice si persoanele adulte cu handicap accentuat, contribuind astfel la crearea securitatii alimentare pentru persoanele in cauza. Prin Hotararea nr. 81/30.04.2009 a Consiliului Local al municipiului Bistrita s-au stabilit 12 situatii deosebite in care se pot acorda ajutoare de urgenta persoanelor si familiilor aflate in necesitate, cu domiciliul pe raza municipiului Bistrita. Aceste situatii nu permit, insa, acordarea periodica a unor ajutoare in alimente pentru categorii defavorizate, cum sunt persoanele in varsta si cu venituri reduse, respectiv persoanele cu handicap" - este argumentul care a stat la baza H.C.L. 13/31.01.2011.
S-au aprobat, astfel (pentru pensionarii cu venituri pana la 400 lei/luna, persoanele cu varsta peste 65 de ani fara venituri, respectiv pentru persoanele cu handicap accentuat care beneficiaza numai de ajutorul special lunar), pachete cu alimente de baza cu ocazia Sarbatorilor de Paste - 21 aprilie, Rusalii - 12 iunie, Adormirii Maicii Domnului - 15 august, Zilei Mondiale a Alimentatiei - 16 noiembrie si Craciun - 25 decembrie, din anul 2011.
Acest tip de ajutor se acorda in baza unei cereri prealabile, inaintata Directiei Municipale de Servicii Sociale si valabila, dupa aprobare, pe parcursul intregului an. In prezent, 1.048 de persoane de pe raza municipiului Bistrita sunt beneficiare ale acestui tip de ajutor.
sursa - http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/ziar/
n.r - pe linga acest ajutor, saracii Bistritei mai primesc si un fluturas din partea primarului O.T.Cretu, cu urariu de Sfanta Maria, fluturas care seamana foarte bine cu  materialele de propaganda electorala, in care fiecare candidat se lauda cu ce a facuta sau vrea sa faca si accentueaza mai ales ce a dat omanilor, pentru ca acestia sa stie cui trebuie sa ii multumesca si evident pe cine sa aplice stampila in cabina de vot.
0 comentarii2758 vizualizări11 august 2011
rss 2.0
rss 2.0