Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 21 Septembrie 2020 - 8532 vizitatori azi
Protectia consumatorilor la stranduri, piscine, bazine de inot, water-park-uri.

 Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului a desfasurat o actiune tematica de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la stranduri, piscine, bazine de inot, water-park-uri, la un numar de 4 operatori. In urma verificarilor efectuate, care au avut la baza OG. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor (r2), cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr.363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte, Legea nr.252/2003 privind registrul unic de control, OMS nr.536/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei, cu modificarile si completarile ulterioare H.G. nr. 88/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspectie sanitara si control al zonelor naturale utilizate pentru imbaiere, cu modifiarile si completarile ulterioare, s-au constatat urmatoarele aspecte:

          -in ceea ce priveste existenta listelor cu tarifele aferente serviciilor prestate la unitatile tip piscina/strand catre consumatori  au fost identificate abateri, la un operator economic la care tarifele aferente serviciilor prestate la piscina nu erau afisate la intrare ;

-in ceea ce priveste respectarea legislatiei specifice la prestarea serviciilor in unitati de tip piscina/ strand, din cele 4 unitati verificate la 3 unitati s-au identificat urmatoarele neconformitati :

-La un operator economic , nu era afisat Regulamentul privind utilizarea piscinei, existand doar 2 avertizari : ‘Saritul in bazin este interzis’, ‘Atentie pericol de inec’ ; de asemenea nu exista la data controlului un registru de evidenta a calitatii apei si a clorului rezidual, iar substantele dezinfectante ( pe baza de clor) utilizate la dezinfectia apei din piscina nu aveau redactate in limba romana informatiile inscriptionate pe eticheta atasata produsului ;

 in ceea ce priveste starea de igiena a piscinei s-a constatat ca aceasta nu corespunde cu normele de igiena in vigoare, in sensul ca pe fundul piscinei se aflau pietre- care nu faceau parte din decor conform proiectului de executie al piscinei, iar luciul apei din piscina prezenta pe alocuri insecte moarte (tantari) ;

 -La alti doi operatori economici s-a constatat ca registrul de evidenta a calitatii apei si a clorului rezidual nu era completat la zi.   

         Ca urmare a controalelor efectuate s-au incheiat 3 procese verbale de constatare a contraventiei, aplicandu-se o amenda in cuantum de 2000 lei si 2 avertismente, si 1 proces verbal de constatare.

          Cu stima ,

  Comisar Sef

Dina Suciu

0 comentarii4228 vizualizări11 august 2011
rss 2.0
rss 2.0