Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Scrisoare deschisa-domnului primar Cretu.

 In data de  10.08.2011 ati avut o interventie televizata pe tema ciinilor fara stapini.

Avind in vedere ca:

-aproximativ 15 minute nu a fost sonor

-ati fost singurul invitat al emisiunii

-nu s-a putut interveni telefonic (pe ecran s-a afisat un numar in timpul emisiunii si un altul dupa; e drept ca diferea o singura cifra)

 

ANIMATERRA crede ca este necesar sa clarifice unele aspecte

 Astfel:

 Intr-adevar, din greseala au ajuns sa fie publicate unele imagini din adapostul vechi, pentru care ne cerem scuze, dar cele mai multe sint din adapostul nou si reprezinta realitati. Putem pune la dispozitie fotografii inclusiv din 24.07.2011 (cu data si ora). Nu cred ca negind problemele ele se vor rezolva. Haideti sa nu mai aplicam politica strutului!

 V-au trebuit 10 zile de la ultima vizita permisa a asociatiei noastre si pina la iesirea primariei in public, adica din 24.07.2011 pina in 4.07.2011. Sigur ca in acest timp s-au remediat unele lucruri in adapost. Lada frigorifica a fost adusa dupa data de 24.07.2011, cu certitudine ca s-a facut curatenie, etc., cabinetul medical fusese amenajat inainte si putem certifica faptul ca a fost foarte ordonat, asa cum este orice incapere nefolosita.

Este drept ca acum se foloseste, dar ce folos daca se sterilizeaza numai masculi?

 Realitatea este ca, daca nu ar fi iesit ANIMATERRA cu adevarul in public, primaria nu ar fi miscat un deget.

Si s-a miscat in exces: a masacrat aprox. 60 de ciini!

Bravo medicilor veterinari implicati!!! Dar sint tineri si mai au sansa sa invete sa spuna "nu" atunci cind li se cere ceva ce contravine convingerilor lor.

 Acum, noi va credem ca este stresant sa se uite cineva la tine ce si cum faci. Dar aici sint doua aspecte: viata animalelor si banul public. Credem ca avem dreptul sa ne interesam si de una si de alta.

 Animalele sint tinute vai de capul lor. Din imaginile recente reiese ca sint slabe, deci nehranite, iar in ce priveste banul public, reluam o analiza a cifrelor preluate de la dumneavoastra:

 48.000 lei hrana

Aceasta inseamna (daca luam in considerare capacitatea de 120 de animale) 1,10 lei pe zi de animal.  Cam ce mincare se poate procura pentru suma aceasta? Dar se sustine ca animalele sint hranite de 3 (trei) ori pe zi!!

 46.300 lei medicamente, plata medicului si alte materiale

Tot ce putem sustine este ca animalele nu au fost tratate si nu au fost sterilizate (cu exceptia a 30 masculi si 2 femele). Actiunea s-a inceput mai serios acum, in urma interventiei ANIMATERRA, dar din pacate numai pentru masculi.

 75.000 salarii 6 persoane angajate

Pe langa medicul veterinar la adapost s-au mai aciuat:

3 ingrijitori,  1 sofer si 2 persoane care sa prinda animalele. Chiar avem bani sa platim atitia trintori?

 Nu punem intrebari legate de banii alocati pentru medicamente, plata medicului si alte materiale (46.300 lei), pentru ca sintem convinsi ca exista documente justificative pentru absolut totul, dar stim cu certitudine ca pina in data de 24.07.2011 nu s-a facut nimic.

 Acum, cine manipuleaza opinia publica? Ce impresie primeste contribuabilul cind aude astfel de cifre? 169.300 lei, care din pacate pina la 24.07.2011 nu aveau acoperire in realitatea existenta la adapost. Sa speram ca de aici incolo se vor schimba treburile. Sint aceste realitati motive de suparare? Daca da, nu ANIMATERRA este raspunzatoare de situatia de fapt in adapost.

 Apropo de documente justificative: cum ramine cu organele de animale, sint ele o donatie sau nu? Cu citva timp in urma un reprezentant al primariei flutura facturi eliberate tocmai pentru organe de animale, achizitionate deci de primarie pe bani. Oricum bine ar fi, ca animalelor sa nu li se mai dea acele organe pentru ca angajatii de la adapost nu le fierb, ci in cel mai bun caz le dau un clocot intr-un butoi total insalubru

 Accesul pe baza unei "solicitari de cerere" (vorba purtatorului de cuvint al primariei) este doar o masura ca sa va asigurati ca nu puteti fi prinsi in off side cum se spune: stiti cu o zi inainte ca aveti o vizita si atunci adapostul va aranjat pentru "ochii soacrei".

 Domule primar, ati fi avut de cistigat mult mai mult, daca in emisiune ar fi fost cineva care sa nu va impartaseasca parerile, pentru simplul fapt ca nimeni nu are dreptate suta la suta. Dintr-o discutie, fie ea si cu scintei, s-ar putea clarifica multe si ambele parti ar putea sa-si vada mai bine erorile, daca sint de buna credinta si nu sint incapatinate.

 Parerea noastra este ca aceste discutii sint sterile si nu duc la ceea pentru ce ne implicam noi: bunastarea animalelor din adapost si cheltuirea judicioasa a banului public.

Haideti sa vedem ce este de facut pentru ca aceasta problema atit a ciinilor cit si a locuitorilor orasului sa gaseasca o solutionare durabila, pentru ca nu avem incredere ca - dupa ce trece valul - lucrurile nu se vor intoarce la starea dinainte de 24.07.2011.

 Nu credem ca solutia este sa va incapatinati sa nu externalizati acest sector sau cel putin sa permiteti ANIMATERRA sa se ocupe in continuare de adapost. Nu credem ca argumentul conform caruia ii stresam pe angajatii adapostului este valabil. Nimeni nu le-a cerut vreodata mai mult decit sa-si faca treaba pentru care sint platiti din bani publici.

 Facem deci invitatia la un dialog civilizat in urma caruia sa aiba de cistigat atit oamenii (ne referim la locuitorii orasului) cit si animalele, un dialog fara aroganta si cu flexibilitate din ambele parti.

 Problema se poate solutiona destul de repede, daca exista disponibilitatea necesara. Va asiguram ca ANIMATERRA este dispusa oricind la un dialog constructiv.

 

Pentru ANIMATERRA

Rosina Bachner

Presedinte

 

 

 

 

 

 

 Materiale din presa pe acesta tema .

 In urma articolelor aparute in publicatia dumneavoastra la data de 05.08.2011 "La adapostul de pe Simpozionului cainii sunt hraniti si ingrijiti de un medic veterinar!" respectiv  "Primarul este foarte multumit de viata cainilor de pe Simpozionului", aparut la 07.08.2011, dar cu trimitere tot la 05.08.2011, va rugam sa publicati si punctul de vedere al Ascoiatiei ANIMATERRA, care este acuzata ca ar publica materiale neadevarate despre acel adapost.

 

 Hai sa vedem istoricul evenimentelor: Volunarii de la ANIMATERRA mergeau de 4 ori pe saptamina sa hraneasca animalele flaminzite, iar o data pe saptamina doua doamne (mereu aceleasi) isi sacrificau cite o zi pentru curatirea custilor si hranirea animalelor. Cel putin pe aceste doua doamne nu le poti minti in privinta identitatii animalelor, iar daca ele spun ca lipsesc zeci de ciini, acest lucru este adeverat si chiar si documentat.

Se constata la data de 17.07.2011 ca din adapost au disparut citeva zeci de ciini, probabil in jur de 60. De unde avem cifra aceasta? Adapostul fusese suprapopulat si, dupa spusele ingrijitorilor, fusesera in adapost aproximativ 190 de ciini. La data controlului DSV din 19.07.2011 s-au gasit 130 ciini, care au fost predati medicului veterinar in aceeasi zi. Unde este diferenta?

 De ce revine mereu data de 19.07.2011? In ziua aceea o delegatie ANIMATERRA s-a prezentat in audienta la domnul prefect cu imagini din adapost. Imediat a fost convocat domnul director de la DSV care a facut un control la adapost in aceeasi zi. Rezultatele nu au fost prea magulitoare pentru cei de la adapost, dar in public s-a prezentat in asa fel incit domnul primar poate sa declare acum ca totul este in ordine.

 In parte are dreptate. Acum (cind se mai tem de unele controale) totul pare a fi in ordine, dar doresc ca domnul primar si ceilalti, care sustin ca ANIMATERRA duce o campanie de manipulare, sa demonstreze ca totul a fost asa si inainte de data de 24.07.2011. Pentru data de 24.11.2011 va pun la dispozitie imagini datate cu lada frigorifica si putregaiurile gasite in ea. De ce n-au iesit in public imediat cind am inceput sa sesizam neregulile de la adapost?

 

In ce priveste hrana animalelor:

 Orice detinator de ciini stie, fara a fi medic veterinar, ca un ciine adult primeste hrana o data pe zi.

  1. Conform articolului, in care citati vorbele lui Miholca Marius si a lui Mihai Rusti, ciinii primesc 2.400 kg hrana cruda pe luna. Mie mi s-a bagat clar in cap de catre medici veterinari adevarati: organele de animale (aceea este carnea cruda, care se da ciinilor) trebuie fierte deosebit de bine pentru ca ele contin foarte multe toxine. S-o fi schimbat medicina veterinara dupa Miholca Marius citire.

 

In privinta stoparii inmultirii la care se pare ca face referire domnul primar: 

 Intr-adevar, problema ciinilor fara stapini nu se va solutiona decit prin stoparea inmultirii lor, care presupune sterilizarea in mod special a femelelor. Ori medicul nostru veterinar spune ca nu castreaza decit masculi!!! Asta este - pentru stoparea inmultirii ciinilor fara stapini - egal cu o frectie la un picior de lemn. Intotdeauna o femela in calduri va da de un mascul scapat lui Miholca Marius. De ce nu castreaza femele? Se pare ca este mult mai dificil. Asta nu scrie in articol, dar a spus-o personal si neintrebat.

 Acum in ce priveste partea finala identica si cea mai interesanta a celor doua articole: 

 Citarea cifrelor duce la ideea total ca animalele din adapost ar duce-o ca dumnezeu in Franta.  

 Daca analizam fiecare cifra reiese urmatoarea situatie:

 48.000 lei hrana. Atita a alocat primaria pentru hrana.

Aceasta inseamna (daca luam in considerare capacitatea de 120 de animale) 1,10 lei pe zi de animal.  Cam ce mincare se poate procura pentru suma aceasta? Ei, dar zice toata lumea ca animalele sint hranite de 3 (trei) ori pe zi!!

 46.300 lei medicamente, plata medicului si alte materiale

Tot ce pot sustine este ca animalele nu au fost tratate si nu au fost sterilizate. Pentru confirmare propun formarea unei comisii de medici veterinari, care sa verifice animalele zis sterilizate din adapost si din teren.

 75.000 salarii 6 persoane angajate

Pe langa medicul veterinar la adapost s-au mai aciuat:

-         3 ingrijitori, la care, pe linga salariul existent, ar trebui sa li se plateasca si un spor de pierdere de sprijin din partea ANIMATERRA. Daca ati sti cu cita nerabdare asteptau sa vina doamnele sa le faca treaba si ei nu faceau nimic!! Daca erau acolo! De foarte multe ori nu i-am gasit acolo desi programul lor de lucru nu se terminase. Pai, nu au avut ei dreptate sa se simta hartuiti ca de cind cu "nebunele" de la ANIMATERRA erau constrinsi sa stea la serviciu si sa mai faca si treaba?

 Daca vroiai sa vezi matura cu care fac curat: lipsea, ca doar cele doua maturatoare de lux veneau cu unelte cu tot. Nu puteau sa le lase acolo pentru ca le dispareau fara urma.  

 Programul ingrijitorilor era astfel incit o zi ar fi trebuit sa vina la serviciu si 2 libere. Liberele le-au onorat cu certitudine, in ce priveste serviciul....

 -         Un sofer si 2 persoane care prind ciinii. Chiar vreau un raspuns la aceasta intrebare: cum se face normarea acestor angajati? 3 oameni care primesc salarii, pentru ce? Citi ciini trebuie sa prinda aceasta echipa pentru ca sa-si merite salariul? Daca ar lucra 8 ore pe zi eu cred ca intr-o luna ar fi prinsi toti ciinii din judetul Bistrita-Nasaud, nu numai cei din municipiu.

 Intr-un an in care toata lumea se plingea de austeritate, de taiere de salarii, etc. primaria Bistrita isi permite sa plateasca 75.000 lei (750.000.000 lei vechi) pentru salariul unor trintori?

 Adunind cifrele avansate pentru anul 2011 de reprezentantii primariei (inclusiv primarul) rezulta un total de 169.300 lei (adica 1.690.300 lei vechi), dar din care numai 48.000 lei sint alocati pentru animale. Rezulta ca animalele intretin adapostul. Fara ele adio salarii la 7 persoane, etc......

 Hildegard Sacarea

Membru fondator ANIMATERRA

 

 

 

 

Strategie pentru stoparea inmultirii animalelor fara stapini:

  1. Primirea animalelor noi la adapost:

a)      Triere (animale bolnave - eventual eutanasiere - si animale sanatoare)

b)      Cazare in functie de sex si marime

  1. Evidenta animalelor - ar fi bine sa fie in sarcina unui medic sau tehnician veterinar

a)      Registru, cu poze:

- data primirii

- scurta descriere

- ce se va intimpla cu animalul? (eutanasiere, castrare)

- locul unde este cazat, ceea ce inseamna ca trebuie numerotate custile

b)      Perioada de cazare pina la sterilizare (cit se poate de scurta)

c)      Inregistrarea tratamentului

d)      Aplicarea cipului  

  1. Adapostirea animalului pina la vindecare in urma castrarii (aprox. 21 zile)

Rezulta ca un animal nu ar trebui sa coste primaria mai mult de 500 lei cit sustin ei ca este alocat unui animal pe luna.

  1. Eliberarea animalelor in teritoriu cu continuarea monitorizarii lor.
  2. Campanie de educare a populatiei pentru acceptarea animalelor pentru ca in fond toti sintem vinovati de inmultirea lor necontrolata.

Explicarea ca ele nu reprezinta un pericol si facem trimitere la un articol din bistriteanul.ro care spune ca de la inceputul anului 20 de bistriteni au fost raniti de animale, cu specificarea ca majoritatea provin din mediul rural. Este clar ca s-a referit la locuitorii judetului Bistrita-Nasaud. Daca cifra este corecta, evenimentele de genul acesta sint neglijabile.

Urmarirea cu strictete a acestui progam ar avea ca rezultat ca ar scadea continuu numarul animalelor din adapost, ceea ce ar insemna ca s-ar economisi multi bani care ar putea fi folositi altfel.

Nu acceptam o eventuala motivatie de lipsa de fonduri pentru ca tocmai acum primarul vrea cu tot dinadinsul sa dea FC GLORIA 2.000.000 lei (douamilioane lei).

Bstritanews - a aparut pe Bistritanews (Marius Chiuzan)

25.07.2011

 

 

 

 

 

 

 

Noi cetatenii din Bistrita traim niste vremuri tare interesante: abia s-au terminat serbarile Bistritei Medievale care au tinut neaparat sa ne trimita inapoi intr-o perioada a istoriei mult idealizata: doamne si domnite, domni, cavaleri, etc. ca si cind in timpul respectiv nu ar fi fost si Inchizitia bisericii catolice care ardea pe rug pentru orice "erezie" reala sau inchipuita si care sustinea ca animalele nu au suflet.

Au urmat Zilele Bistritei, in timpul carora s-a dezvelit mascota orasului.

Dar sa le luam pe rind:

Evul Mediu nu a insemnat doar domnite curtate de domni, trubaduri, turniruri ale cavalerilor si cite or mai fi fost descrise in literatura idealizanta din diverse epoci, ci a fost si perioada intunecata a istoriei cu gesturi de o cruzime inimaginabila atit fata de oameni cit si fata de animale.

Asta cu citeva sute de ani in urma. Dar azi, cum stam azi cu cruzimea fata de animale? Majoritatea recunoastem ca aceste fiinte au suflet, simt durerea fizica exact ca si noi (dar o suporta cu mai multa demnitate) si un medic veterinar nu ride de tine daca-i spui ca patrupedul tau sufera de o depresie pshihica.

S-au creat in ultimele decenii institutii de ocrotire inclusiv pentru animale, numite - in cazul animalelor fara stapini - adaposturi. Cuvintul adapost pentru mine inseamna un loc unde te poti simti in siguranta. Nu stiu cum e la altii, dar adapostul din Bistrita nu poate fi numit decit un ghetto (foto 1).

Animalele sint tinute cite 2-3 intr-o cusca unde ar trebui sa stea un ciine, curatenia nu se face, stau in fecalele lor (situatie mult ingreunata din cauza deficientelor la canalizare) (foto 2).

Va avertizam ca fotografiile urmatoare nu sint indicate persoanelor cu probleme de sanatate (ficat, stomac) (foto 3, 4).

Asa arata hrana care le este destinata: organe de animale, aduse din nu stiu ce localitate din judet, cind la o distanta mica fata de "adapost" este un abator care vinde organe si oase si care, chiar daca ar fi putin mai scumpe decit la sursa actuala, are avantajul apropierii, nu ar fi nevoie decit de un carucior pentru transportul hranei si s-ar aduce zilnic mincare proaspata. Asa se impute hrana intr-o carcasa de lada frigorifica ce nu este conectata la curent, iar ciinii, oricit ar fi de flaminzi, refuza sa manince. Merita vazuta "bucataria" pentru animale, care, daca n-ar fi butoaiele din metal si acoperisul, ar putea trece linistit ca fiind foarte veche. (foto 5). Va asigur ca dateaza din anul domnului 2009.

Cred ca in Evul Mediu conditiile erau aceleasi, daca nu mai umane in sensul ca hingherii isi faceau treaba pina la capat. Fata de tratamentul pe care aceste animale il sufera acum (iulie 2011), moartea este preferabila.

Mascota orasului: Nu discutam despre estetica aratarii respective, ci despre simbolistica ei. Merge vorba ca strutul, adica mascota noastra, isi rezolva problemele ascunzindu-si capul in nisip. Daca el, strutul, nu vede problemele inseamna ca ele nu exista.

Acelasi lucru se poate spune despre cei care raspund din partea primariei de "adapostul" pentru ciinii fara stapin. Problemele sint cu carul dar solutia este sa le ascundem. Cum? Simplu: interzicind accesul membrilor ANIMATERRA, care pina acum s-au ingrijit ca acei ciini sa fie hraniti de cel putin de 3 ori pe saptamina si o data sa se faca curat (sub "supravegherea atenta" a ingrijitorului, care este de fapt platit sa faca munca respectiva). Daca cereti angajatilor de acolo sa vedeti uneltele cu care fac curat o sa aveti surpriza sa aflati ca nu au. 

Mai nou s-a scos si programul de vizita (simbata si duminica intre orele 10-12), dar pe de alta parte tot primaria se plinge ca nu se fac adoptii. Pai daca situatia de acolo este  cum este, adapostul trebuie mai degraba ascuns si atunci cum vreti sa se faca adoptii?  

 

 

 

 

 

 

Asociatia ANIMATERRA Bistrita - reactii de la Citynews, cere materiale si informatii suplimentare

 

Reactia ANIMATERRA la articolul despre ciini aparut in Bistriteanul la 22.07.2011

In data de 22.07.2011 a aparut intr-un ziar online un articol despre adapostul de ciini fara stapini de pe strada Simpozionului (colt cu Mosilor, strada primarului) la care as adauga unele observatii.

  1. Fotografia ce insoteste articolul este luata pe terenul din fata adapostului. Noi va trimitem fotografii din interiorul adapostului.
  2. In ce priveste cheltuielile citam din nota interna a Directiei Servicii Publice Bistrita 92001 din 25.10.2010:

Punctul 3: Cheltuieli pe 9 luni 2010:

3.1 Cheltuieli personal:                                                              28.072 lei

3.2 Cheltuieli: materiale pentru curatenie, hrana pentru ciini:        27.837 lei

Rezulta deci ca cifra mentionata in articol de aprox. 500 lei per animal pe luna este corecta, daca in adapost ar fi 120 animale, cit este capacitatea normala de cazare. Avind insa in vedere ca in adapost se afla curent cel putin 30 de animale peste efectiv .....

Analizind cifrele constati ca este halucinant faptul ca nu stim cit se aloca efectiv pentru hrana ciinilor, cit inseamna "materiale pentru curatenie", care oricum lipsesc cu desavirsire. In schimb merg o gramada de bani la trei ingrijitori, care "taie frunze la ciini".

  1. Din practica membrii ANIMATERRA stiu ca animalele sint flaminzite si ca nu primesc de mincare nici cit le este alocat. Este adevarat ca se aduc organe de la un abator de nu stiu unde, dar acele organe sint tinute intr-o carcasa de lada frigorifica si se deterioreaza. Convingeti-va singuri!!
  2. Oricum, ANIMATERRA care hranea animalele din propriile fonduri nu mai are acces la acele animale care au avut ghinionul sa cunoasca binefacerile bipedelor!!
  3. Adoptii? In primul rind putini oameni stiu de acel adapost. In al doilea rind adapostul este atit de prost amenajat si ingrijit, incit este mai bine sa nu fie vazut. La aceasta concluzie se pare sa fi ajuns si domnul Cretiu cind a interzis total accesul la adapost (inclusiv unor eventuali vizitatori doritori de adoptie).
  4. Solutia: ANIMATERRA ar dori sa o dezbata cu Primaria care insa face tot ce poate sa evite o intilnire directa.

 

Hai, curaj, domnilor!

Noi sintem dispusi la discutii constructive oricind doriti dumneavoastra. Pina atunci vom publica imagini din "adapost" (citeste ghetto)

In speranta ca totusi nu v-ati pietrificat de tot,

Cu stima

Asociatia ANIMATERRA Bistrita

 

 

 

 

 

 

 

21.07.2011

Multumim domnului prefect ca a fost foarte receptiv la audienta cu membrele ANIMATERRA.

Textul publicat in ziarul Bistrita news a fost depus ca petitie la Prefectura, dar ce am apreciat in mod special a fost ca s-au luat masuri pe loc pentru a face o verificare de catre  Directia Sanitar Veterinare. Se pare ca in aceeasi zi s-a semnat contractul cu un medic veterinar care va raspunde de adapost din punct de vedere medical si - sper - sanitar/igienic.

Constatarile Directiei Sanitar Veterinare inca nu ne sint cunoscute, dar avind in vedere imaginile recente din adapost, pe care le puteti vedea si dumneavoastra, ele nu pot fi decit: acolo este nevoie de multa munca si mai ales de spirit organizatoric si de omenie fata de fiintele acelea, care au ajuns sa se inmulteasca tot din cauza neglijentei si nepasarii noastre.

 

 

 

 

Asociatia ANIMATERRA Bistrita

Str. Gh. Sincai nr. 7, Bistrita

e-mail: animaterrabn@gmail.com

Tel.: 0742077282; 0740081681

Ref.:Adapostul pentru animale fara stapin

Bistrita, 19.07.2011

 

Catre

Institutia Prefectului

Judetul Bistrita-Nasaud

Domnului Prefect Cristian Daniel Florian

 

 

Stimate domnule prefect,

 

               1.

 

Dat fiind ca intilnirea planificata pentru vineri, 15.07.2011 intre reprezentantii Primariei Bistrita si Asociatia Animaterra Bistrita pentru discutarea situatiei adapostului de animale fara stapini (ciini) si pentru stabilirea unui plan de actiuni nu a avut loc din motive neimputabile Asociatiei Animaterra Bistrita,

dat fiind ca situatia acestor animale nu s-a modificat cu nimic de la ultima discutie din 26.05.2011 intre reprezentantii Insitutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud, Primariei municipiului Bistrita, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud si ai asociatiei noastre,

dat fiind ca situatia s-a inrautatit in sensul ca adapostul a fost la un moment dat suprapopulat,

iar dat fiind ca in data de 18.07.2011, cind doua membre ale Asociatiei Animaterra Bistrita s-au dus "la datorie", adica sa faca curat si sa hraneasca animalele, desi exista 3 barbati care sint platiti din bani publici sa desfasoare aceste activitati, au constatat ca din boxe lipsesc citeva zeci de ciini,

avind in vedere ca Legea 9/2008 privind protectia animalelor prevede la art. 7 (1) ca este interzisa eutanasierea  ciinilor, a pisicilor si a altor animale cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar, avind in vedere ca animalele disparute din adapost intre vineri, 15.07.2011 (dupa ora 20) si duminica 18.07.2011 (pina la ora 9) nu erau animale din categoria celor care trebuiau eutanasiate,

va rugam sa dispuneti o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intimplat cu acesti ciini.

 

2.

 Va rugam sa emiteti un ordin prin care sa se constituie o comisie mixta de control a respectarii legislatiei in domeniul gestionarii ciinilor fara stapin (OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cinilor fara stapin, cu modificarile si completarile ulterioare), avind in vedere ca majoritatea prevederilor legale din acest domeniu sint incalcate frecvent, iar controalele efectuate pina acum au fost facute doar de ochii lumii.

Din OUG nr. 255/2001 amintim urmatoarele:

-         art. 2 pct. (2) prevede incadrarea in serviciul de ecarisaj a unui tehnician veterinar

ANEXA 1:

-         litera A pct. 2: Animalele nu sint separate in functie de criteriile prevazute;

-         litera A pct. 3: Pardoselile nu sint in panta cu scurgere spre exterior sau in canalizare. (vezi imaginile anexate care arata ca se impune un control de catre autoritatea de mediu);

-         litera A pct. 4: Peretii nu impiedica scurgerea apei si a dejectiilor de la o cusca la alta;

-         litera A pct. 9:  Nu exista control in ceea ce priveste incalzirea, ventilatia si umiditatea corespunzatoare atit pentru confortul animalelor cit si al personalului si publicului vizitator;

-         litera B pct. 1: Adapostirea ciinilor nu indeplineste standardele minime prevazute referitor la adapostirea unui singur ciine pe o suprafata de 1,20 m2;

-         litera B pct. 2b): Vasele de apa nu sint curatate si dezinfectate zilnic, nici macar nu sint vase suficiente;

-         litera B pct. 2 c), d), e): nu se respecta;

-         litera B pct. 4: Nu exista spatiu pentru primire, corespunzator actiunilor de adoptie;

-         litera D: Nu se respecta prevederile privind hranirea ciinilor in functie de virsta.

 

Daca nu s-ar ingriji Asociatia Animaterra Bistrita de hranirea lor, ar primi aproximativ 50 g hrana uscata pe zi. In ce priveste hrana din organe de animale, anexam imagini recente. Referitor la curatare si dezinfectare priviti imaginile anexate. Si aici se impune un control al autoritatii de mediu.

 

   3.

Urmare a sedintei din 26.05.2011 in cadrul careia s-a stabilit necesitatea unei noi sedinte de lucru pentru a analiza si adopta un plan de actiuni concret pentru a rezolva in mod civilizat aceasta problema (daca tot vrem sa fim o tara membra UE si spunem ca adapostul corespunde standardelor europene) va rugam sa dispuneti organizarea acestei sedinte de lucru cit mai repede cu putinta.

Mentionam ca Asociatia Animaterra Bistrita are pregatit un program de actiuni detaliat si in cunostinta de cauza si sintem oricind dispusi sa-l discutam cu factorii raspunzatori, (daca deocamdata nu si responsabili) ai Primariei. Poate ar fi util ca acest subiect sa fie discutat in Consiliul municipal ca for de decizie in ce priveste acest sector din viata publica a urbei,

pentru ca - dupa informatiile noastre - un singur consilier a avut curiozitatea sa vada adapostul. Noi credem ca pentru constientizare ar fi util sa vina si sa constate ca - cel putin din punctul de vedere a grijii pentru animalele fara stapin - traim in cel mai intunecat Ev Mediu.

 

Cu stima,

Rozina Bachner

Presedinte

 

 

Pacat ca fotografia nu poate sa redea mirosul

Curatatoare de lux

Ingrijitorul platit se fereste ca dracu’ de tamiie sa puna mina pe matura 

Hrana (!)

(tinuta intr-o carcasa de lada frigorifica, fara curent) 

Canalizare

(in data de 18.07.2011 a fost infundata complet si a fost gata sa se reverse pe culoare si in custile animalelor) 

Bucataria

Secolul ?????

Pardon: Standarde europene 

Oare, bipedele astea stiu ca noi avem suflet?

Noi stim ca lor le lipseste. 

0 comentarii2863 vizualizări16 august 2011




rss 2.0
rss 2.0