Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Mobilizare a clujenilor care au vaslit pentru accesibilizarea lacurilor pentru persoanele cu dizabilitati.

Mobilizare extraordinara a clujenilor, care au venit in numar extrem de mare in Iulius Parc si au vaslit pentru accesibilizarea lacurilor pentru persoanele cu dizabilitati. Sute de clujeni, printre care si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au venit sa dea o vasla de ajutor pentru accesibilizarea lacurilor din Romania, la maratonul de vaslit desfasurat duminica, 9 iulie, la Cluj-Napoca, pe lacul Gheorgheni din Iulius Parc.

 Proiectul "Spre normalitate in caiace adaptate" reprezinta o premiera pentru tara noastra, iar Cluj-Napoca este primul oras in care are loc acest maraton de vaslit, care a debutat la ora 10:00 dimineata. Distantele parcurse vor fi transformate in fonduri de catre partenerii Asociatiei Caiac SMile.

 "Este un proiect pe care il incepem la Cluj si, de aici, o sa-l ducem in toata tara. In urma acestui eveniment, pe lacul Gheorgheni vom aduce un ponton special pentru ca persoanele cu nevoi speciale, indiferent de dizabilitatile pe care le au, sa poata vasli. Vom aduce boxe care emit sunete speciale pentru ca nevazatorii sa poata sa vina sa se antreneze sau sa se dea cu caiacul, independent", spune Ionut Stancovici, presedintele Caiac SMile

 "Sunt in scaun rulant de 30 de ani si am venit impreuna cu cei de la Caiac SMile, aici in Cluj, pe lacul Gheorgheni, ca sa ajutam la accesibilizarea lacurilor pentru persoane cu dizabilitati", spune Adrian Chereches, membru al echipei Caiac SMile.

 "Sunt de la Satu Mare si fac parte din echipa Caiac SMile. Am venit astazi la Cluj, pe lacul Gheorgheni, ca sa accesibilizam lacul pentru persoane cu dizabilitati si va asteptam si pe voi!", completeaza Vasi Bota, membru al echipei Caiac SMile.

 "Vin din Alba Iulia si abia astept sa ma dau cu caiacul! Nu am mai facut asta niciodata", adauga Alexandru, care a venit de la Alba Iulia special pentru acest eveniment.

 "Vin de la Targul Lapus, din Maramures si pentru mine a fost a doua experienta in caiac. Iar pentru toti, chiar va rog sa incercati sa mergeti cu caiacul. Ionut, echipa, sunt niste oameni super faini", spune Stefania.

 In deschiderea evenimentului, copiii s-au bucurat de un spectacol oferit de Gasca Zurli si Mirela Retegan care, apoi, au urcat in caiace si au vaslit alaturi de cei veniti la lac.

 "Persoanele cu dizabilitati sunt, pentru mine, o motivatie fantastica. De cand i-am cunoscut, eu nu mai spun "nu pot". Pentru ei am scris cantecul "Hai ca Poti!". Ei sunt inspiratia mea de a face sport, eu nefiind o persoana sportiva de felul meu. Datorita lor am urcat pe schiuri prima data in viata mea, la 50 ani, datorita lor am urcat prima data intr-un caiac si astazi i-am rugat sa nu zboare cu parasuta, pentru ca n-o am in planurile mele si daca zboara ei, va trebui sa fac si eu asta. Cu totii putem sa donam bani pentru aceasta campanie, putem sa fim alaturi de ei si sa-i sustinem, ca sa-si permita si ei sa iasa din casa si sa se gandeasca "azi ce pot sa fac?", dincolo de scaunul rulant", a declarat Mirela Retegan.

 

 

Despre proiect

Initiatorii proiectului si-au propus accesibilizarea a cel putin 10 lacuri din Romania pentru persoanele cu dizabilitati, in special locomotorii. Practicarea activitatilor sportive poate fi atat metoda, cat si mijloc de diminuare a consecintelor negative pe care deficienta le are asupra dezvoltarii personalitatii.

Obiectivele acestui proiect vizeaza accesibilizarea sportului cu caiacul astfel incat persoanele cu dizabilitati sa poata practica aceasta activitate, dar si actionarea impotriva formelor de discriminare si implicarea comunitatii in proiectele sociale.

 

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Contact

Ionut Stancovici

Tel: 0760 291 669

Email: ionutstancovici@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/caiacsmile/

Web: www.caiacsmile.ro

0 comentarii2408 vizualizări10 iulie 2023




rss 2.0
rss 2.0