Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Prefectului a adoptat o hotarare privind descurajarea vanzarii si utilizarii neautorizate a articolelor pirotehnice.

In urma solicitarilor formulate in spatiul public, precum si celor adresate institutiilor abilitate, Institutia Prefectului a adoptat o hotarare privind comercializarea, descurajarea vanzarii si utilizarii  neautorizate a articolelor pirotehnice si prevenirea accidentelor generate de acestea.

In Hotararea adoptata se solicita reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale sa nu emita avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al judetului Bistrita-Nasaud in vederea comercializarii articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vanzarii si utilizarii acestora si pentru prevenirea accidentelor generate de acestea.

De asemenea s-au solicitat  actiuni de control din partea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratului Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita-Nasaud in sfera de competenta a fiecarei institutii.

Pentru a petrece sarbatorile de iarna in liniste, fara evenimente neplacute, va recomandam sa folositi cu multa atentie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori vatamari corporale.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile si periculoase. Folosirea lor necesita control si supraveghere, dar si responsabilitate sporita in ceea ce tine de respectarea conditiilor esentiale de securitate.

Inainte de a folosi produsele pirotehnice, studiati atent instructiunile si masurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Recomandam parintilor sa supravegheze copiii cu atentie, deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

 

Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud

0 comentarii2107 vizualizări07 decembrie 2023




rss 2.0
rss 2.0