Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
STAREA INFRACTIONALA IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD -IN LUNA AUGUST 2011.

 In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna august 2011, cauze penale, dupa cum urmeaza:

             -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud - 30 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita - 192 cauze;

             -Parchetul de pe langa judecatoria Nasaud - 84 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean - 99 cauze.

                     TOTAL……………………405 cauze

             Dintre acestea, intr-un numar de 18 cauze s-a dispus trimiterea in ju-decata prin rechizitorii, a unui numar de 23 inculpati.

            Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evaziune fis-cala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

            -BUCSA DANIEL VASILE-pentru comiterea infractiunii de omor, constand in faptul ca la data de 15 mai 2010, aflandu-se la locuinta victimei L.I., pe fondul unui conflict spontan, i-a aplicat lovituri, dupa care a sugrumat-o, fiindu-i cauzat decesul.

            -ZAREMBA IOAN(arestat) si BUHAI PETRU-pentru comiterea in-fractiunilor de tentativa la omor si respectiv lovire si violare de domiciliu , constand in faptul ca la data de 31 iulie 2011, afandu-se in acelasi imobil al inculpatului Zaremba Ioan, intre cei doi a aparut un conflict, in cadrul caruia desi i s-a solicitat in mod expres, inculpatul Buhai Petru a refuzat sa paraseasca imobilul, aplicandu-i chiar lovituri inculpatului Zaremba Ioan, care la randul sau, l-a lovit cu un briceag, in zona abdominala, pe inculpatul Buhai Petru, cauzandu-i leziuni corporale vindecabile in termen de 22-24 zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii.

            -CHIFORESCU CRISTINEL-pentru comiterea de infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune, constand in faptul ca in cursul anului 2008, pe baza unor acte necorespunzatoare adevarului(impu-ternicire), a achizitionat mai multe autoturisme in sistem leasing, de la SC AUTOMOBILE SRL Bistrita, cauzand prejudicii unor unitati bancare finantatoare, in suma totala de peste 200.000 lei, prin neachitarea ratelor bancare lunare, stabilite prin contractele de creditare cu graficele aferente.

 

            S-a aplicat amenda administrativa-urmare neinceperii urmaririi pe-nale sau scoaterii de sub urmarire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni-in 65 cauze,  fata de 70 invinuiti/faptuitori.

             In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire pe-nala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

             In aceiasi perioada, s-a solicitat instantelor de judecata:

            -aprobarea unor propuneri de luare a masurii arestarii preventive fata de 7 inculpati, din care fata de 5 inculpati au fost admise, iar fata de 2 inculpati au fost respinse.

            -autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare, in 6 cauze, care au fost admise.

            -autorizarea unor cereri de interceptare ori inregistrare a unor con-vorbiri telefonice sau comunicari, in 3 cauze, care au fost  admise.

 

                                                  Purtator de cuvant,

                                                   PROCUROR

                                         - sef sectie urmarire penala -

                                                Singeorzan Angela

0 comentarii2947 vizualizări01 septembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0