Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Aprobam in Guvern un set de masuri convenite cu transportatorii si fermierii.

Premierul Marcel Ciolacu a avut noi consultari, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Confederatiilor din sectorul transporturilor cu privire la solutiile pregatite de Guvern ca raspuns la revendicarile formulate.

"Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor si institutiilor publice am preluat si analizat solicitarile transportatorilor, iar maine, in sedinta de Guvern vom aproba deja un set din masurile convenite atat cu Ministerul Transporturilor, cat si cu Ministerul Agriculturii. Vom ramane in continuare la masa discutiilor pentru a rezolva toate probleme legitime semnalate", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Pentru sedinta de Guvern programata maine, sunt pregatite mai multe proiecte de acte normative care transpun solutii convenite intre transportatori si Ministerul Transporturilor si care au in vedere, in principal, urmatoarele aspecte:

- Modificari cu privire la modalitati de realizare a controlului prin cantarire la punctele de trecere a frontierei. Sunt recunoscute rezultatele masurarilor prin cantarire obtinute cu ajutorul mijloacelor de masurare apartinand autoritatilor competente din Statelor Membre ale Uniunii Europene cu care Romania are deschise puncte de trecere a frontierei, in baza Acordurilor bilaterale incheiate intre parti, atat pentru emiterea autorizatiilor speciale de transport, cat si pentru aplicarea sanctiunilor contraventionale;

- Stabilirea unor limite, in conformitate cu legislatia europeana si din alte state membre ale UE, privind tolerantele pentru depasirea greutatii camioanelor;

- Se acorda intervale de depasire a masei maxime total admise si pe axe pana la care nu se aplica sanctiuni contraventionale si nu se impune autorizarea circulatiei acestor vehicule;

- Se clarifica unele aspecte privind efectuarea inspectiei tehnice periodice a vehiculelor inmatriculate sau inregistrate in Romania, atestarea profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum si corelarea unor dispozitii privind incheierea si executarea contractului de transport pentru transporturile nationale;

- Se clarifica si unele dispozitii care reglementeaza examinarea persoanelor care intentioneaza obtinerea atestarii initiale pentru conducatori auto transport persoane sau transport marfa.

In plus, la intrevederea de astazi s-a discutat si despre decontarea transportului elevilor, dialogul pe aceasta tema urmand sa fie continuat pentru gasirea unei solutii.

Un alt subiect ramas in analiza se refera la restituirea partiala catre operatorii de transport a accizei la carburant.

Consultarile intre transportatori si Guvern vor continua cu intalniri de lucru la nivelul Ministerelor Transporturilor si Finantelor.

La intalnire, alaturi de prim-ministrul Marcel Ciolacu, din partea Guvernului au mai participat vicepremierul Marian Neacsu, ministrul Transpoturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, si seful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

La dialog au participat: Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Consiliul National al IMM-urilor din Romania, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatia Operatorilor Romani de Transport, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale.

0 comentarii2387 vizualizări18 ianuarie 2024




rss 2.0
rss 2.0