Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 06 Decembrie 2020 - 2262 vizitatori azi
STAREA INFRACTIONALA IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD -IN LUNA SEPTEMBRIE 2011.

In unitatile de parchet de pe langa instantele judecatoresti din judetul Bistrita-Nasaud, au fost solutionate in luna septembrie 2011, cauze penale, dupa cum urmeaza:

             -Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud - 32 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita - 297 cauze;

             -Parchetul de pe langa judecatoria Nasaud - 61 cauze;

             -Parchetul de pe langa Judecatoria Beclean - 74  cauze.

                     TOTAL……………………464 cauze

             Dintre acestea, intr-un numar de 36 cauze s-a dispus trimiterea in ju-decata prin rechizitorii, a unui numar de 43 inculpati. Cei mai multi inculpati au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de violenta, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni silvice si de evaziune fis-cala, precum si infractiuni prin care se incalca normele legale vizand circulatia autovehiculelor pe drumurile publice.

            Pentru infractiunile mai grave, s-a dispus trimiterea in judecata a ur-matorilor inculpati:

           -STUPINEAN DOREL-pentru comiterea unor infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale, instigare la uz de fals si  inselaciune cu consecinte deosebit de grave, constand in faptul ca: in perioada 2006-2008, fara a avea calitatea de administrator la anumite societati comerciale, a emis si semnat sau a determinat emiterea de acte necorespunzatoare adevarului(adeverinte de salarizare si carnete de munca), pe numele unor invinuiti, in vederea depunerii acestora, la mai multe unitati bancare, in scopul obtinerii prin inducere in eroare, a unor credite bancare in suma totala de 231.930,55 lei, formata din sume care i-au fost inmanate efectiv, de catre "titulari", dupa semnarea contractelor de creditare.

           -MUTHI FLAVIU DUMITRU, ANUTA ADRIAN VASILE, ANI NICOLAE si GHILICIU MARIAN, pentru comiterea unor infractiuni de delapidare sau complicitate la delapidare, constand in faptul ca in perioada septembrie-decembrie 2010, avand diverse calitati la Statia de carburanti a SC OIL MAR SRL Nasaud si respectiv SC OZANA SRL Bistrita, au sustras sau au favorizat sustragerea din gestiune de produse petroliere, cauzand o paguba de 311,32 lei.

           -IDRICEANU DUMITRU DANIEL, pentru comiterea unei infrac-tiuni de purtare abuziva,  constand in faptul ca in data de 10/11 octombrie 2010, in calitate de agent de politie judiciara, la Postul de Politie Lechinta, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, pe linie de circulatie si ordine publica, a fost implicat intr-un incident cu partea vatamata N.A.E., care l-a lovit, dupa care agentul de politie a fugit dupa partea vatamata, ajungand-o din urma si aplicandu-i o lovitura de karate, de picior, prin forfecare, in zona fetei, cauzandu-i astfel, leziuni corporale vindecabile in termen de 40-45 zile de ingrijiri medicale, cu ruptura mandibulei. In final a incatusat-o si a dus-o la postul de politie, in vederea cercetarii unui scandal pornit la discoteca din localitate, in acea noapte.

             S-a aplicat amenda administrativa-urmare neinceperii urmaririi pe-nale sau scoaterii de sub urmarire penala, pentru fapte care nu prezinta gradul de pericol social al unor infractiuni-in 99 cauze, fata de 117 invinu-iti/faptuitori.

             In celelalte cauze s-au dispus solutii de scoatere de sub urmarire pe-nala, de incetare a urmaririi penale sau de neincepere a urmaririi penale.

             In aceiasi perioada, s-a solicitat instantelor de judecata:

            -aprobarea unei cereri de luare a masurii arestarii preventive fata de 1 inculpat, care  a fost admisa;

            -autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare, in 3 cauze, care au fost admise;

            -autorizarea unei cereri de interceptare ori inregistrare a unor con-vorbiri telefonice sau comunicari, intr-o cauza, care a fost  admisa.

 

  Purtator de cuvant, PROCUROR - sef sectie urmarire penala -

Singeorzan Angela.

0 comentarii3997 vizualizări30 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0