Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Batranii din Bistrita au revenit la "casa lor".

Dupa aproape doi ani de cand persoaele in varsta asistate social la azilul de batrani de pe strada Mihail Kogalniceanu au fost mutate intr-o alta locatie pentru repararea cladirii monument istoric, in aceste zile acestia au revenit la "casa lor". Azilul de batrani din Bistrita arata acum ca si nou desi sunt sute de ani de la constructia cladirii, lucrarile de reparatii capitale si consolidare aducand un plus de valoare imobilului dar si de functionalitate in folosul persoanelor varstnice. Astfel, aproape 40 de batrani care nu mai au familii care sa poata sa ii intretina vor putea fi cazati la azilul pentru batrani de pe strada Mihail Kogalniceanu in conditii hoteliere  bune, existand camere cu doua-trei paturi pentru femei si barbati separat, cu bai proprii, sali de primire a vizitatorilor, sala de mese, spalatorie, birouri si alte facilitati specifice unui asemenea centru.

 

Marius V. Chiuzan.

 

 

 

 

"Lucrarile de reabilitare ale cladirii in care se desfasoara activitatea Caminului pentru Persoane Varstnice Bistrita, s-au incheiat. Istoria imobilului - fosta manastire franciscana - se intinde pe parcursul a sute de ani, fapt care a marit complexitatea lucrarilor executate aici.
Investitia s-a facut printr-un program guvernamental care a presupus alocarea a 1.568.000 lei din bugetul statului si 56.000 lei de la bugetul local. Contractul a fost semnat in anul 2008, insa pe parcurs s-au adaugat o serie de lucrari la sistemele de alimentare cu gaz si la incalzire, astfel ca din bugetul local s-au cheltuit peste 360.000 lei pentru reabilitarea cladirii si a functiunilor sale, fapt ce a ridicat totalul sumei la aproape doua milioane de lei. Printre altele, mobilierul a fost innoit sau reparat daca a fost nevoie, bucataria a fost refacuta, iar in plan au ramas lucrari la cladirea administrativa cu iesire spre strada Dogarilor si amenajarea curtii.
In prezent, in Caminul pentru Persoane Varstnice Bistrita sunt asistate 30 de persoane - 14 barbati si 16 femei - intre angajatii acestei institutii numarandu-se si cadre cu calificare medicala". - material de la Primaria Bistrita.
0 comentarii4347 vizualizări01 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0