Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 06 Decembrie 2020 - 2526 vizitatori azi
Guvernul a aprobat realizarea de investitii de peste jumatate de miliard de dolari in exploatari petroliere.

Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, acordul aditional nr. 4 la Acordul de  explorare, dezvoltare si exploatare incheiat intre Societatea Comerciala RomGaz si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, prin care RomGaz se angajeaza sa faca, in urmatorii 5 ani, investitii minime obligatorii de 520 de milioane de dolari, a anuntat primul-ministru Emil Boc la briefingul de presa de la Palatul Victoria.

Alexandru Patruti, presedinte al ANM, a precizat ca este vorba de 8 perimetre, care insumeaza o suprafata totala de 16.200 kmp.

De asemenea, Executivul a adoptat tot in sedinta de astazi 7 hotarari prin care se incheie 7 acorduri de concesiune de exploatare petroliera.

Premierul Boc a declarat ca titularii acestor acorduri se obliga sa investeasca 5 milioane de dolari, cu posibilitatea ca in urmatorii trei ani investitiile sa fie de peste 20 de milioane de dolari.

"Sunt acorduri incheiate pentru zacaminte in curs de epuizare, la care vechii titulari Petrom si RomGaz, au renuntat si ANRM, prin licitatii internationale, a atras noi investitori,  Blackstairs Energy si Moesia Oil and Gas, care sa incerce sa creasca gradul de recuperare a titeiului si gazelor naturale din zacamintele respective" a afirmat presedintele ANRM.

Biroul de presa.

 

 

 

Ministerul Afacerilor Europene va prezenta public o lista cu 60 de proiecte pe fonduri europene, pentru a putea fi monitorizate

 Premierul Emil Boc a cerut ministerului Afacerilor Europene sa realizeze o lista cu 60 de proiecte finantate din fonduri europene, aprobate si aflate in executie, pentru a fi afisate public pe site "astfel incat orice cetatean al Romaniei sa poata monitoriza modul in care se implementeaza un proiect european in concret. Fiecare, in comunitatea unde traieste sa poata sa urmareasca graficul de implementare si daca se realizeaza la timp".

Seful Executivului a anuntat ca in termen de doua saptamani ministerul va prezenta ierarhizarea acestor proiecte, cu valori cuprinse intre 600 si 20 de milioane de euro.

  Biroul de presa.

 

 

 

 

Guvernul a decis constituirea Consiliului National pentru Competitivitate 

 Guvernul a aprobat astazi, prin Memorandum, infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate, platforma guvernamentala care sa asigure un dialog autentic intre Executiv, mediul de afaceri si mediul universitar, a anuntat consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, Andreea Paul Vass.

Obiectivul major al acestui Consiliu este  elaborarea Strategiei Nationale pentru Competitivitate Romania 2020, care va oferi o viziune integrata asupra acestui domeniu si va fundamenta politicile publice. Semestrial, Consiliul National pentru Competitivitate va prezenta rapoarte publice cu privire la dinamica competitivitatii economice.

"Competitivitatea este un domeniu la care Romania are foarte mult de recuperat. Intr-un raport global al competitivitatii ne pozitionam pe locul 77 din 142 de tari analizate. La nivel european, productivitatea medie economica ne pozitioneaza sub jumatatea mediei europene", a declarat Andreea Paul Vass.

Consilierul de stat pe probleme economice a argumentat ca este nevoie de un asemenea consiliu intrucat Romania nu dispunea de un organism public specializat in problemele competitivitatii, iar planurile si strategiile nationale solicitate de Uniunea Europeana nu pot inlocui o strategie nationala a competitivitatii  pe termen lung.

Din structura Consiliului National pentru Competitivitate vor face parte, in proportii egale, cate 20 de reprezentanti, decidenti din institutiile centrale, experti din mediul academic si universitar si reprezentanti ai asociatiilor de afaceri. "Ma refer, in special, la primele 12 universitati aflate in topul celor mai competitive, la care se adauga cele 3 academii de stiinte din Romania, si reprezentanti ai asociatiilor de afaceri, respectiv ai companiilor cele mai mari angajatoare si cele mai mari contributoare la bugetul de stat", a explicat Andreea Paul Vass.

Vineri va avea loc prima intalnire a Consiliului National pentru Competitivitate.

Aceasta structura va fi coordonata de consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, iar pentru functionarea sa nu va fi alocat un buget.

 Biroul de presa

0 comentarii2366 vizualizări06 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0