Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Control Politic???.

Avand in vedere informatiile aparute in presa in urma conferintei de presa a PSD Bistrita Nasaud in care Dl. Stefan Sangeorzan acuza Comisariatul Judetean pentru Protectia Condumatorilor (CJPC) de " Control Politic " fac  cunoscute urmatoarele precizari:

Dupa cum am informat consumatorii in comunicatul anterior nr. 3264/14.12.2011 in perioada 14.11.2011 -15.12.2011 CJPC  Bistrita Nasaud a efectuat controale privind calitatea , modul de comercializare si etichetare a alimentelor specifice sarbatorilor de iarna.

In cadrul acestei tematici in data de 21.11.2011 doua echipe de control au verificat operatorii economici din Feldru respectiv Sangeorz Bai , ocazie cu care a fost efectuat si controlul despre care vorbeste Stefan Sangeorzan. Dupa cum se poate observa in procesul verbal incheiat de comisarii CJPC BN pus la dispozitia presei de catre respectivul, unitatea a fost gasita cu abateri in mai multe domenii drept urmare a fost sanctionata cu doua amenzi si doua avertismente dupa cum urmeaza:

  1. Ptr.nerespectarea art. 10 din HG 568/05.06.2002 Republicata amenda de 5000 lei . intrucat la data controlului a fost gasit in unitate sare ambalata in saci de plastic care era comercializata de operatorul economic vrac sau preambalata in pungi de 2 Kg. contrar prevederilor legale mentionate mai sus care prevad urmatoarele:

   "ART. 10  (1) Pe teritoriul Romaniei este interzisa comercializarea cu amanuntul a sarii neiodate, atat pentru uzul personal, cat si pentru utilizarea in alimentatia publica si colectiva.

    (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) este permisa comercializarea sarii neiodate numai prin reteaua de magazine PLAFAR, magazine naturiste si farmacii, in segmentul produselor care nu necesita retete pentru achizitionare, ambalata in cantitati ce nu depasesc 0,5 kg.

Fac mentiunea ca  art. 12 al. 2 din acelasi act normativ sanctioneaza fapta comerciantului cu amenda cuprinsa intre 5000 lei si 10000 lei.

  1. Ptr. Comercializarea in magazin a legumelor si fructelor pentru care la data controlului nu a putut face dovada actelor de provenienta din care sa rezulte clar informatiile care trebuie afisate la comercializarea acestor produse respectiv ( Tara de provenienta, soiul , clasa de calitate , care poate fi cal. extra , calitatea I -a  si cal. a II- a ) s-a aplicat o amenda de 2000 lei.
  2. Pentru lipsa Buletinului de verificare metrologica  a cantarului din dotare la data controluluipentru care operatorul s-a angajat ca il va prezenta comisarilor pana la data incheierii documentului de control, s-a aplicat o sanctiune cu avertisment , luandu-se in calcul ca deficienta poate fi remediata pe loc. In aceste situatii amenda prevazuta de lege era intre. 2000 - 20000 lei.

Mentionez ca pana la aceasta data nu a fost prezentat documentul solicitat, urmand ca la termenul legal de verificare a masurilor de control aplicate sa se ia masurile legale , intrucat aceasta abatere poate afecta interesele economice ale consumatorilor.

4.Pentru lipsa informatiilor privind compozitia, alergenii si a altor informatii in limba romana la produsele comercializate atat cele alimentare cat si cele nealimentare  , s-a aplicat deasemenea o sanctiune cu avertisment , si masura remedierii pe loc al acestor deficiente. Pentru aceste abateri amenda era cuprinsa intre 1000 si 10000 lei.

 Acuzele aduse prin declaratia Domnului Stefan Sangeorzan atat institutiei cat si mie personal sunt absolut nefondate, in opinia mea tendentioase. Faptele sanctionate au fost evaluate cu singura unitate de masura LEGEA ROMANA.

 Faptul ca incearca sa politizeze si sa se acopere de umbrela unui partid politic, in opinia mea spune multe si las consumatorul sa aprecieze acest fapt.

 Am convingerea, ca oricare partid politic nu va acoperi faptele nimanui si fiecare suntem raspunzatori de riscurile pe care ni le asumam fie ca simpli cetateni fie ca operatori economici.

Totodata, am convingerea, in urma faptelor sale, ca nu are puterea de a-si recunoaste greselile si nu am nevoie, cand le va constientiza, nici macar de scuzele sale.

 

                                                  COMISAR SEF

                                               Ec. DINA SUCIU

0 comentarii2898 vizualizări20 decembrie 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0