Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 25 Februarie 2021 - 34812 vizitatori azi
21 amenzi in valoare de 35.000 lei pentru produsele alimentare specifice sarbatorilor pascale.

In urma controalelor efectuate la operatorii economici privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne, preambalata, oua, vopsea de oua, ciocolata si produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pasca, chec, fursecuri,etc.) vin, s-au aplicat un numar de 21 amenzi in valoare de 35000 lei si 7 avertismente si au fost oprite de la comercializare 5083 kg produse .

Principalele abateri constatate au fost:

Comercializarea de produse din carne si preparate din carne, patiserie si produse de ciocolata cu termen de valabilitate expirat. 

Comercializarea de produse de patiserie (covrigei, fursecuri, cornulete, briose, pandispan ) ambalate in pungi de polietilena in diferite cantitati la care nu era afisat pretul de vanzare pe unitate de masura (pret/ Kg )si nu erau insotite de eticheta producatorului care sa prezinte elementele de identificare legale obligatorii: denumirea produsului, producatorul, data durabilitatii minimale, conditiile de pastrare , ingredientele.

Comercializarea prin supermarket a unor produselor de carne (muschi de porc) de la un producator ceh, in ambalaje vidate in care era acumulata o cantitate insemnata de apa si sunca de porc care avea mentionat pe eticheta in compozitie lapte, desi in specificatia tehnica a produsului nu exista acest component.

Comercializarea vinului in crame in care se prezenta consumatorului o concentratie alcolica a diverselor sortimente de vin mai mare decit cea din buletinul de analiza de laborator .

Comercializarea vinului vrac a carei servire nu se facea in prezenta consumatorului, umplerea recipientilor facandu-se in spatiile de depozitarea.

Se aflau la comercializare intr-un supermarket oua ambalate, la care pe marcajul oului aparea mentionat simbolul producatorului ca fiind din Olanda( NL) iar pe ambalaj aparea provenienta alimentului ca fiind Germania, aceasta marcare fiind de natura sa creeze confuzie cu privire la originea sau provenienta reala a alimentului. Deasemenea la unii operatori economici se aflau la comercializare oua vrac la care nu aparea nici una din informatiile obligatorii cu privire la categoria de calitate, metoda de crestere a gainilor, semnificatia codului producatorului si data de valabilitate minima. 

Produsele controlate care au fost depistate cu deficiente, au fost scoase definitiv sau temporar de la comercializare in functie de abaterea constatata."

 Doresc tuturor consumatorilor dar deopotriva si operatorilor economici si nu in ultimul rand Dvs. celor din presa care ne-ati sprijinit permanent in actiunile noastre un PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI.

 

Comisar sef - Ec. Dina Suciu

0 comentarii2814 vizualizări12 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0