Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 25 Februarie 2021 - 35144 vizitatori azi
Sunt 261.993 cetateni cu drept de vot in BN sau e "loc" de fraudare la urne?

Miercuri, 18 aprilie 2012, la sediul Institutiei Prefectului judetul Bistrita-Nasaud, a avut loc sedinta de lucru a Comisiei Tehnice Judetene Bistrita-Nasaud cu atributii in coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor ce revin autoritatilor administratiei publice locale si serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale privind desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2012.

In cadrul sedintei s-a analizat stadiul realizarii masurilor din Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale din anul 2012.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud exista un numar de 62 de circumscriptii electorale si 312 sectii de votare. Numarul persoanelor cu drept de vot este de 261.993 alegatori, din care 261.721 alegatori inscrisi in listele electorale permanente si 272 de alegatori, cetateni ai Uniunii Europene, inscrisi in listele electorale complementare.

In data de 10 aprilie 2012, a avut loc sedinta de instruire a primarilor si secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Bistrita-Nasaud, cu privire la desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, cu participarea reprezentantilor Autoritatii Electorale Permanente - Filiala Nord-Vest.

In sedinta publica din data de 13 aprilie 2012, a avut loc tragerea la sorti pentru desemnarea judecatorilor care intra in componenta Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana nr. 6 Bistrita-Nasaud, fiind desemnati Presedinte: Judecator Reghina-Ioana Berari si Loctiitor: Judecator Nicoleta-Laura Moldovan. De asemenea, in aceeasi sedinta a avut loc si tragerea la sorti pentru desemnarea presedintelui si loctiitorului  pentru fiecare circumscriptie electorala din judet.

      CANCELARIA PREFECTULUI  JUDETUL BISTRITA-NASAUD

 

 

 

 

 

n.r.- Conform rezultatelor provizorii ale recensamantului populatiei din 2011 publicat de Directia Judeteana de Statistica, in BN ar fi o populatie stabila de 277.861 de oameni. Dintre acestia aproximativ 30 la suta sunt copii si tineri cu varsa de sub 18 ani, (aproximativ 83 de mii) deci fara drept de vot, astfel ca datele publicate de cele doua institutii nu se potrivesc.  Ori Autoritatea Electorala Nationala prin Biroul Electoral BN nu si-a reactualizat listele cu votanti ori recesamantul de anul trecut este inexact.

Se pare ca ambele institutii nu cunosc o situatie clara, fapt ce va da loc la mari speculatii, interpretari la alegerile locale si posibilitati de manipulare si fraudare la vot.

Marius Chiuzan.  

0 comentarii3444 vizualizări18 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0