Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 07 Martie 2021 - 14140 vizitatori azi
Activitatile Comisiei Tehnice judetene BN.

Astazi, 15.05.2012, a avut loc, la sediul Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud, sedinta saptamanala a Comisiei Tehnice judetene pentru organizarea alegerilor locale din 10 iunie 2012, in cadrul careia s-au prezentat actiunile si activitatile intreprinse in perioada 7 -11.05.2012.

S-a intocmit si transmis Circulara nr. II/D/7268 din 05.05.2012 catre primariile din judet, prin care s-au solicitat propuneri de persoane pentru intocmirea listei din care se vor desemna presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora.

Potrivit art. 28, alin. 2 din Legea 67/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele si loctiitorul acestuia sunt desemnati de presedintele Tribunalului, prin tragere la sorti, dintre persoanele inscrise pe o lista intocmita de prefect, la propunerea primarilor. Tragerea la sorti se face pe functii.

Comisia Tehnica a decis ca aceste propuneri pot fi depuse de persoanele interesate si direct la sediul Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud din Piata Petru Rares nr. 1, Bistrita.

S-a intocmit situatia privind necesarul de buletine de vot si timbre autocolante pentru alegerile locale din 10 iunie 2012.

S-a incheiat Contractul nr. 27 din 11.05.2012 cu Compania Nationala a Imprimeriilor CORESI SA Bucuresti - Sucursala Imprimeria de Vest Oradea, pentru tiparirea si procesarea buletinelor de vot.

Pentru implementarea masurilor prevazute in adresa Ministerului Administratiei si Internelor - Directia Informare si Relatii Publice              nr. 4357525 din 07.05.2012, au fost indeplinite, de catre institutia prefectului, urmatoarele activitati:

a) S-a postat, pe site-ul institutiei prefectului, banner-ul web al campaniei de informare si constientizare a cetatenilor "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare", cu link catre site-ul www.votlegal.mai.gov.ro;

b) S-a comunicat, pe e-mail, catre toate unitatile administrativ-teritoriale, banner-ul web al campaniei de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si al mitei electorale, in vederea postarii pe paginile web ale acestora;

c) In data de 11 mai 2012 a avut loc conferinta de presa organizata de prefectul judetului, cu privire la organizarea alegerilor locale din 10 iunie 2012 si lansarea campaniei de informare a cetatenilor "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare".

Birourile electorale de circumscriptie municipale, orasenesti si comunale au comunicat prefectului, ordinea pentru inscrierea pe buletinele de vot a listelor de candidati.

 

 

Biroul de presa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2716 vizualizări15 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0