Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
INCIDENTE IN ZIUA ALEGERILOR IN BISTRITA-NASAUD.

Dupa ora 21.00, in urma fenomenelor hidrometeorologice inregistrate in judet, furnizarea de curent electric in 40 de localitati a fost intrerupta, dar procesul electoral de numarare a voturilor continua. In urma interventiei echipelor SC Electrica SA, au mai ramas doar 22 de localitati afectate.In 10 iunie a.c., au fost sesizate 6  incidente referitoare la fapte prevazute in Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

 

A fost intrerupt curentul electric pe urmatoarele linii de medie tensiune Spermezeu-Tarlisua-Salva-Cosbuc- Dealu-Stefanitei,  Nasaud-Valea Somesului-Piatra, Lechinta-Bistrita si Bistrita-Bargaului.

 Toate echipele disponibile ale SC Electrica SA actioneaza pentru remedierea deficientelor. In zonele respective paza sectiilor de votare a fost intarita.

Procesul electoral de numarare a voturilor continua, folosindu-se de generatoare de curent electric si de sursele alternative de iluminat.

 

***

 

Pe raza judetului a fost sesizata o singura infractiune, in comuna Feldru, unde la Sectia de Votare nr. 1 un tanar a fost surprins cu doua buletine de vot stampilate pentru functia de primar, pe care incerca sa le introduca in urna. Politistii efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vot multiplu, urmand a se propune solutie legala prin Parchet. La sectia respectiva a fost intrerupt procesul electoral timp de aproximativ o ora.

 

Si la Sectiile de Votare nr. 19 si nr. 8 din Bistrita a fost intrerupt procesul electoral timp de o ora, ca urmare a faptului ca unui barbat i s-a facut rau in timp ce astepta pe hol la intrarea in sectie. Ulterior acesta a decedat la Spitalul Judetean.  

 In cursul zilei au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale pentru comercializarea de bauturi alcoolice in perimetrul sectiilor de votare in Rodna si in Nasaud, iar un barbat a fost amendat pentru "continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei", in comuna Sant, cu 600 lei.

            De asemenea, reprezentantii unui partid politic au sesizat faptul ca persoane necunoscute transmit mesaje tip SMS prin care indeamna alegatorii sa voteze impotriva unei anumite formatiuni politice. Politistii efectueaza verificari pentru contraventia de "continuare a propagandei electorale dupa incheierea campaniei", in vederea identificarii si sanctionarii autorilor.

 

***

 

In vederea asigurarii coerentei mesajului institutional in perioada premergatoare si pe timpul desfasurarii scrutinului electoral,  la nivelul judetului Bistrita-Nasaud a fost constituit Centrul Judetean de Comunicare, format din ofiterii de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, Institutiei Prefectului, Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, in perioada 11 mai -10 iunie, membrii Centrului de Comunicare  au desfasurat actiuni de informare si constientizare a cetatenilor, in mediile urban si rural, cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale, si implicit asupra riscurilor pe care le implica nerespectarea legislatiei pe durata alegerilor locale, in cadrul campaniei Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!

0 comentarii2807 vizualizări11 iunie 2012




rss 2.0
rss 2.0