Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 06 Decembrie 2020 - 2062 vizitatori azi
Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii si Executivul le respecta.

Curtea Constitutionala a Romaniei nu s-a pronuntat pe constitutionalitatea Legii Educatiei Nationale, ci a solutionat conflictul juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, a  subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean.

"Decizia Curtii Constitutionale solutioneaza conflictul juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern. Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii si Executivul le respecta, dar in acelasi timp asteptam motivarea. Pana atunci procedura de angajare a raspunderii este oprita", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ioana Muntean a adaugat ca dupa publicarea motivarii CCR, premierul doreste sa se consulte cu Parlamentul pentru a vedea mai departe care sunt pasii de urmat, avand in vedere ineditul acestei situatii. "Nu s-a mai intamplat niciodata ca pe parcursul unei proceduri de angajare a raspunderii Guvernului in fata Parlamentului pe un proiect de lege, Curtea Constitutionala sa declare procedura neconstitutionala", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.  

"Legea Educatiei Nationale este extrem de importanta pentru Guvern, reprezinta o urgenta si o prioritate a Executivului intrucat vizeaza reformarea sistemului educational din Romania. Speram ca prin dialog institutional sa se poata aplica cat mai rapid aceasta lege,", a mai declarat Ioana Muntean.

 

 

Biroul de presa

 

0 comentarii2373 vizualizări04 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0