Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 10642 vizitatori azi
Radu Moldovan a fost ales vicepresedinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

Sedinta extraordinara a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Vest a avut loc astazi, 3 octombrie 2012, la sediul CJ Cluj. Membrii CDR Nord-Vest au confirmat, prin hotararea nr. 373, numirea in functia de presedinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala a dlui Horea Uiorean (presedintele CJ Cluj) si in functia de vicepresedinte al aceluiasi for a dlui Emil Radu Moldovan (presedinte CJ Bistrita-Nasaud). Numirea acestora s-a facut respectand principiul detinerii acestor functii prin rotatie, pe o durata de un an, si al reprezentarii unor judete diferite de catre persoanele alese in aceste functii. In temeiul art.7(7) din Legea dezvoltarii regionale nr.315/2004: "(7) Consiliul pentru dezvoltare regionala alege un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot fi reprezentanti ai aceluiasi judet; aceste functii sunt indeplinite, prin rotatie, pentru cate un mandat de un an, de catre presedintii consiliilor judetene."

De asemenea, CDR Nord-Vest a aprobat, astazi, prin hotararea nr. 374, raportul semestrial de activitate al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest pentru semestrul I, 2012.  In document se arata ca in primele sase luni ale anului 2012 au fost semnate contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional, pentru un numar de 69 de noi proiecte. Aceasta inseamna ca numarul total de proiecte contractate a crescut la 343 fata de 279 proiecte in decembrie 2011. Impactul acestora asupra comunitatilor locale din cele sase judete ale regiunii Transilvania de Nord este semnificativ: peste 7000 de elevi invata in 18 unitati scolare reabilitate; peste 800 de persoane solicita zilnic servicii medicale celor cinci unitati medicale modernizare gratie finantarii obtinute in cadrul POR- REGIO, in timp ce alte peste 600 persoane sunt asistate in sase centre sociale extinse, reabilitate sau modernizate prin acest program de finantare. In sectorul privat, un numar de 98 microintreprinderi s-au dezvoltat datorita REGIO, reusind sa creeze peste 400 locuri de munca pentru locuitorii din Transilvania de Nord. Finantarea s-a indreptat si spre doua obiective de patrimoniu care au avut nevoie de reabilitare: bisericile din Gersa -Rebrisoara si Calvaria Satu Mare, ambele finalizand deja proiectul. In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012 valoarea asistentei financiare contractata a fost de 56,67 mil. euro. Suma rambursata beneficiarilor in aceeasi perioada a fost de 24,89 mil. euro. De la momentul lansarii POR in regiunea Transilvania de Nord au fost depuse 1.115 de proiecte care au solicitat aproape 1 miliard Euro, de doua ori mai mult decat sumele disponibile. In ceea ce priveste contractarea, suma nerambursabila pentru care s-au semnat contracte de finantare pana la finalul primului semestrul al anului 2012 a fost de 88% din alocarea regionala. Totalul platilor efectuate pentru proiectele in implementare si finalizate in Transilvania de Nord a reprezentat 22% din alocarea regionala, la finalul primului semestru al anului 2012. Nu in ultimul rand, in raportul semestrial al ADR Nord-Vest se arata ca a luat startul activitatea de planificare regionala pentru perioada 2014-2020; activitate ce se va solda cu realizarea Planului de Dezvoltare Regionala pentru perioada mentionata.

In aceeasi sedinta, CDR Nord-Vest a avizat, prin hotararea nr. 375, un numar de 56 de contracte incheiate intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Autoritate de Management, ADR Nord-Vest in calitate de Organism Intermediar si beneficiari, in cadrul POR 2007-2013, pentru acordarea finantarii, in vederea realizarii proiectelor acestora.

Membrii CDR au amanat votarea hotararii nr. 376 referitoare la planul de masuri care urmeaza sa fie adoptate de ADR Nord-Vest pentru inlaturarea consecintelor pe termen scurt ale actiunii inculpatei Druta Cosmina asupra ADR Nord-Vest si SC IRCETT SA.

 

 

Contact:

Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala

ADR Nord-Vest

Lia Valendorfean, expert PR

tel: 0264-431550, mobil: 0755777011

e-mail: comunicare@nord-vest.ro,

www.nord-vest.ro

0 comentarii3269 vizualizări03 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0