Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 10830 vizitatori azi
Ziua Nationala de comemorare a Holocaustului.

Presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu Moldovan transmite cu ocazia Zilei Nationale de comemorare a Holocaustului, intreaga sa solidaritate fata de poporul evreu si compasiunea fata de familiile de rromi si evrei sacrificati in perioada Holocaustului.

Ziua Nationala de comemorare a Holocaustului este un eveniment national, dedicat comemorarii victimelor Holocaustului si tinut incepand cu anul 2004, la data de 9 octombrie.  Cu aceasta ocazie, domnul Emil Radu Moldovan isi exprima solidaritatea fata de poporul evreu si compasiunea sincera fata de oamenii nevinovati care au fost sacrificati de un regim abuziv.

Domnul presedinte considera ca milioanele de evrei si rromi din intreaga lume, care au cazut victime in urma Holocaustului reprezinta un element important in maturizarea unei societati democratice, iar sacrificiul lor nu trebuie ignorat sub nicio forma. Nu poate fi ignorata suferinta celor peste 7.000 de barbati, femei si copii evrei din judetul Bistrita-Nasaud care au fost concentrati in lagarele de la Auschwitz - Birkenau si din Transnistria.

Comunitatea evreiasca aduce un aport valoros la binele comun si la patrimoniul cultural al judetului Bistrita-Nasaud, prin urmare, consider ca este firesc sa raspundem acestei fidelitati printr-un gest de aducere aminte fata de cei care au suferit pentru asumarea propriei istorii.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Ivan Bogdan-Gruia

 

.

 

Foto- Bistritanews.ro

0 comentarii2541 vizualizări08 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0