Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 11300 vizitatori azi
Primarul Bistritei, semnatar al Declaratiei de la Cadiz.

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, a participat in perioada 26 - 28 septembrie 2012 la cea de-a 25-a Adunare Generala a Municipiilor si Regiunilor din Europa, in calitate de reprezentant al Asociatiei Municipiilor din Romania - structura in care detine functia de membru in Comitetul Director. In cadrul reuniunii primarul municipiului Bistrita a fost invitat sa conferentieze, prezentarea "Inovare pentru o crestere mai buna" centrandu-se pe tema inovarii pentru crestere durabila, pe initiativele de la nivel national privind politica regionala, dar si pe proiectele inovative ale municipiului Bistrita.

La aceasta intalnire au participat peste 700 de reprezentanti ai autoritatilor locale, din 40 de tari, care au analizat problemele majore cu care se confrunta regiunile reprezentate si care afecteaza totodata proiectul european si perceptia cetatenilor cu privire la Europa comuna.

Avand convingerea ca buna guvernare a Europei necesita un parteneriat constructiv si activ intre toate nivelurile de guvernare - european, national, regional si local - participantii la cea de-a 25-a Adunare Generala a Municipiilor si Regiunilor din Europa au adoptat o declaratie ce repune in prim plan conditiile preliminare prin care Europa este cu adevarat capabila sa raspunda nevoilor cetatenilor sai si provocarilor globale. Concluzia generala este aceea ca "Europa 3D" - Descentralizarea, Democratia si Dezvoltarea - constituie cele trei dimensiuni pe baza carora Uniunea Europeana trebuie sa isi reinnoiasca si sa isi consolideze vocea comuna.

 

Textul complet al Declaratiei de la Cádiz poate fi vizualizat accesand site-ul oficial al Consiliului Municipiilor si Regiunilor Europene:

http://www.ccre.org/docs/declarat_RO_UPD.pdf

 

Foto: Council of European Municipalities and Regions

http://www.ccre.org/en/albums/view/60

 

0 comentarii2450 vizualizări17 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0