Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 11446 vizitatori azi
Morala sa fie izvorul libertatii.

Presedintele Consiliului Judetean, domnul Emil Radu Moldovan si Vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Alexandru Pugna au participat alaturi de IPS Andrei si Academicianul Eugen Simion la Centenarul "Nicolae Steinhardt". Evenimentul a debutat la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" cu un Parastas in memoria marelui poet, dupa care a urmat deschiderea Simpozionului "Intre viata si carti", cu decernarea premiilor "Centenar N. Steinhardt".

Invitatii de onoare ai evenimentului au fost IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Academicianul Eugen Simion, fost Presedinte al Academiei Romane, Pr. Prof. dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa Cluj-Napoca si Pr. Prof. dr. Ioan Chirila, Presedintele Senatului Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

In cadrul alocutiunii rostite in deschiderea Simpozionului, Domnul Presedinte Emil Radu Moldovan a multumit personalitatilor prezente la eveniment si a amintit faptul ca locuitorii din judetul Bistrita-Nasaud au datoria onoranta de a-l asuma pe Nicolae Steinhardt, deoarece Bistrita este singurul oras in care, scriitorul a sustinut conferinte publice. In incheierea cuvantului sau, domnul presedinte a subliniat unul dintre idealurile marelui poet, si anume, transformarea Romaniei intr-o tara in care "morala sa fie izvorul libertatii, morala sa fie conditia libertatii, morala sa fie pavaza libertatii".

Moderatorii evenimentului sunt preotul-poet Ioan Pintea si Presedintele Senatului UBB, domnul Ioan Chirila.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2898 vizualizări19 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0