Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 10896 vizitatori azi
Prima intalnire a grupului de lucru in cadrul proiectului "Depozit de produse agroalimentare"

Producatorii din judetul Bistrita-Nasaud ar putea avea, in viitor, depozite pentru colectarea, sortarea si comercializarea produselor agroalimentare proaspete, astfel incat sa ajunga mai usor in relatie cu marile retele de magazine.

         In acest sens, vicepresedintele Consiliului Judetean, Stelian Dolha, a avut o intalnire de lucru cu Aurel Onigas, directorul Pombis, membru in Asociatia cultivatorilor de mere din Transilvania si unul dintre cei mai importanti pomicultori din Romania. Vizita s-a desfasurat la depozitul de mere detinut de Aurel Onigas, in localitatea Dipsa.

"Doresc ca in judetul Bistrita-Nasaud sa existe, in unele regiuni, depozite unde sa se poata colecta, sorta si comercializa produse agroalimentare proaspete, de buna calitate, in asa fel incat sa mijlocim relatia dintre producatorii agricoli si lanturile de magazine alimentare.

Alaturi de o echipa de profesionisti am inceput demersurile pentru promovarea proiectului. Din aceasta echipa vor face parte Daniel Frasincari, Florin Capraru si Aurel Onigas. Aurel Onigas este un exemplu in acest sens. El are un astfel de depozit, iar modelul sau poate si trebuie sa fie extins in judetul Bistrita-Nasaud.

In linii mari, proiectul poate fi prezentat astfel: in acest moment, am pus bazele unei comisii de analiza. O comisie de analiza presupune intalniri zonale. Vorbim de 20-30 de intalniri in tot judetul, intalniri care vor incepe luna viitoare. Vor fi intalniri cu primarii, viceprimarii, societatile comerciale din zona si cetatenii, si astfel vom identifica oportunitatea unui depozit de produse agroalimentare in zona respectiva.

Administrarea trebuie facuta de o societate comerciala, parteneriat public-privat. Societatea comerciala respectiva are misiunea de a vinde produsele respective spre supermaketuri", spune Stelian Dolha, vicepresedintele Consiliului Judetean.

De cealalta parte, Aurel Onigas si-a aratat disponibilitatea de a sprijini aceasta initiativa de infiintare a unui depozit de produse agroalimentare in judet.

Acesta este unul dintre proiectele care se adauga strategiei de dezvoltare a judetului, anuntata de noua conducere.

Proiectul privind infiintarea depozitului de produse agroalimentare, initiat de vicepresedintele Stelian Dolha, va fi dezbatut vineri, 26 octombrie, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean.

 

0 comentarii3738 vizualizări23 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0