Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 15 Aprilie 2021 - 14587
Dezvoltarea Transilvaniei de Nord in dezbatere la Bistrita.

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest a organizat astazi, 27 noiembrie 2012, la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, reuniunea Grupului de Lucru Judetean Bistrita-Nasaud pentru planificarea dezvoltarii Transilvaniei de Nord 2014-2020, "Parteneriat pentru dezvoltare 2020".La reuniune au participat reprezentanti ai Prefecturii Bistrita-Nasaud, Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, ai primariilor din judet, si ai altor institutii precum Camera de Comert si Industrie, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Directia Judeteana de Statistica, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia de Sanatate Publica, Directia Agricola. Participantii au fost foarte interesati de viitoarea perioada de programare si de tipurile de proiecte ce vor fi finantate dupa 2014.

 Membrii echipei de planificare a ADR Nord Vest au facut cu aceasta ocazie o analiza a perioadei de programare care se incheie anul viitor, 2007-2013, cu problemele si rezultatele ei, si au introdus astfel urmatoarea perioada de programare, 2014-2020. Totodata, a fost prezentat profilul regiunii si orientarile strategice europene, nationale si locale, in contextul necesitatii pregatirii de proiecte care sa fie finantate dupa 2014. Echipa de planificare, condusa de directorul general al ADR Nord-Vest, dl. Claudiu N. Cosier, a insistat asupra nevoii de proiecte integrate, multidimensionale si clar circumscrise teritorial, care sa aiba impact pentru locuitorii din zona vizata, in sensul cresterii nivelului de trai al acestora, nu doar cu scopul de a cheltui fondurile disponibile.

 Amintim ca intalnirile de lucru sunt organizate in fiecare judet al regiunii in perioada 19-28 noiembrie, cu sprijinul prefecturilor si consiliilor judetene, coordonatori ai procesului de planificare la nivel de judet. Au avut loc pana in prezent 5 reuniuni, respectiv 19 noiembrie - Satu Mare, 20 noiembrie - Cluj, 21 noiembrie - Maramures si 26 noiembrie - Bihor si  27 noiembrie - Bistrita-Nasaud, urmand ca maine, 28 noiembrie, sa aiba loc reuniunea grupului de lucru judetan Salaj.

 Procesul de planificare a dezvoltarii socio-economice in Regiunea Nord-Vest reprezinta o baza strategica esentiala pentru includerea masurilor si propunerilor de proiecte de la nivel regional in viitoarele programe de finantare pentru perioada de programare 2014-2020.  Obiectivele noastre majore in acest proces sunt: identificarea prioritatilor specifice de dezvoltare ale Regiunii Nord-Vest, realizarea consensului in jurul viziunii comune de dezvoltare si prioritatilor identificate, reprezentarea intereselor regionale in negocierile / consultarile de la nivel national.

 Pentru mai multe informatii, va invitam sa consultati www.nord-vest.ro si www.politicaregionala.ro, unde gasiti si materialele prezentate.

 

Contact:

ADR Nord-Vest, Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala

Tel: 0264-431550, fax: 0264-439222, comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro. 

 "Continutul acestui material nu reprezinta In mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".

0 comentarii2667 vizualizări27 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0