Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 29480 vizitatori azi
Gavril Tarmure si Ioan Pintea - noii manageri la C.J.C. si B.J. BN.

Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, nota finala a ex-presedintelui Fundatiei Culturale Societatea de Concerte a fost de 9,77.  Astfel, Gavril Tarmure a obtinut nota 9,55 pentru analiza propriului proiect de management al institutiei culturale si 10 la interviu, nota finala fiind 9,77. Pentru a fi declarat admis, acesta ar fi trebuit sa obtina minimum 7. Daca nu este multumit de notele obtinute, Gavri Tarmure poate face contestatie in termen de cinci zile.

Gavril Tarmure, nascut in 9 ianuarie 1960, la Caianu Mare, a absolvit Conservatorul "George Enescu", Iasi.  In 1996, a infiintat Societatea de Concerte Bistrita, societate menita sa suplineasca absenta unei institutii muzicale profesioniste. De numele sau se leaga promovarea unor nume precum Grigore Lese si Ada Milea, dar si actrita Vera Ion, filosoful Alex Baumgarten, scriitorii Ioana Bradea, Dan Coman si Radu Afrim, fotograful Francisc Mraz.

 

 

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a dat publicitatii rezultatul concursului organizat pentru functia de manager al Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud. Astfel, scriitorul Ioan Pintea a primit nota 9,80 pentru analiza propriului proiect de management al institutiei culturale si 10 la interviu, nota finala fiind 9,90. Pentru a fi declarat admis, candidatul ar fi trebuit sa obtina minimum 7. Daca nu este multumit de notele obtinute, Ioan Pintea poate face contestatie in termen de cinci zile.  

Acesta va avea si misiunea de a finaliza procesul de transfer al Bibliotecii Judetene in noul sediu de pe str. Odobescu, numit sugestiv Palatul Culturii.

Ioan Pintea (n. 26 octombrie 1961, Runcu-Salvei, Bistrita-Nasaud) este si preot paroh la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" Bistrita. Pana la acest concurs, a ocupat functia de manager interimar, dar si de sef serviciu la Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud.

Pintea este redactor-sef "Miscarea literara", membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (filiala Cluj), publicand volume de poezie, eseuri, jurnale, convorbiri, literatura si teologie.

"Primejdia marturisirii. Convorbiri cu N. Steinhard" (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1993; editie definitiva, Editura Humanitas, 2006, Editura Polirom, 2009), "Mic jurnal discontinuu. Insemnarile unui preot de tara" (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2005) sunt poate cele mai cunoscute volume ale scriitorului Pintea.

In perioada 1996-2000, a fost deputat pe listele PDSR, formatiune din care si-a dat demisia in 1997, pentru a activa ca independent. In 2000, a fost in grupul parlamentar al PD.

 

0 comentarii3052 vizualizări10 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0