Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 9464 vizitatori azi
Patru machete cu semnul de intrare in judet intra in finala de la Consiliul Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan si arhitectul-sef la judetului, Victor Michiu, au anuntat cele patru idei transpuse in planse, castigatoare la concursul "Semnul de intrare in judetul Bistrita-Nasaud".
Bistritenii au decis premiul de popularitate, peste 5000 de persoane votand fie online, fie direct la Art Galeria. Premiul publicului a fost adjudecat de designerul bistritean Raluca Judet, cu 1928 voturi. Aceasta va primi un premiu in valoare de 2500 lei si sansa de a intra in finala de la Consiliul Judetean.
Juriul de specialitate a decis celelalte trei finaliste, dar si ocupantii podiumului. Premiul I, in valoare de 5.000 lei, le-a revenit clujenilor Alexandru Fleseriu si Eszter Peter, cu varianta de concurs 6. Locul al doilea si premiul in valoare de 3.000 lei a fost castigat de varianta de concurs 2, semnata de Ioan Donca. Pozitia a treia a podiumului si un premiu de 2000 lei a fost obtinut de lucrarea 12, apartinand lui Sorin Dacian.
"Bistrita-Nasaud este un judet incarcat de istorie, un judeta frumos, care are de toate. Am facut un prim pas spre realizarea acestui proiect. Am ramas placut surprins de interesul pentru acest concurs, atat al arhitectilor, artistilor plastici care s-au inscris cu cele 20 de lucrari exceptionale, dar si publicului din judetul Bistrita-Nasaud. Sunt impresionat ca bistriteni de-ai nostri din Germania, Franta, Spania, Anglia, SUA sau chiar de pe continentul african au votat», a declarat, in cadrul intalnirii cu presa, Emil Radu Moldovan.
Acesta a mentionat ca spera ca institutia sa gaseasca resursele financiare pentru punerea in opera a modelului castigator, astfel incat «sa nu mai fie nevoit sa castige un alt mandat» pentru finalizarea proiectului.
Cele patru machete vor fi analizate si de comisia de specialitate a Consiliului Judetean, dar decizia finala va apartine celor 31 de alesi judeteni, reuniti in sedinta de plen.

 

1 comentariu2324 vizualizări23 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0