Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Delegatie americana la primaria Bistrita.

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu, s-a intalnit astazi cu reprezentantii delegatiei americane care se afla de cateva zile la Bistrita, cu prilejul  seminarului "Leader Development & Education for Sustained Peace Program". La seminar, care se desfasoara la Brigada 81 Mecanizata Bistrita, participa o echipa de instructori americani.
In cadrul intalnirii cu primarul municipiului Bistrita, colonelul in retragere Robert Tomasovic, conducatorul delegatiei americane si colonelul in retragere Gore Kipling, insotiti de colonelul Dorin Blaiu si locotenent colonelul Mihai Marandel, au facut o prezentare a seminarului - cel de-al patrulea desfasurat la Bistrita cu participare a reprezentantilor armatei americane. Oaspetii au  apreciat ca acest schimb de experienta si-a dovedit utilitatea pentru ambele parti. Robert Tomasovic a subliniat faptul ca armata romana a reusit sa raspunda asteptarilor partenerilor NATO, misiunile comune fiind un bun exemplu in acest sens. Gore Kipling, fondator al acestui program, a apreciat comportamentul soldatilor romani alaturi de care s-a aflat in misiunile din Afganistan, catalogandu-i drept un exemplu de succes, apreciind seriozitatea si profesionalismul lor.
Primarul Ovidiu Teodor Cretu a facut o trecere in revista a principalelor repere din istoria orasului si a facut cunoscut oaspetilor faptul ca Bistrita este infratita cu orasul american Columbus. La final i-a invitat sa ne cunoasca orasul, sa se bucure de panorama de la nivelul balconului exterior al turnului Bisericii Evanghelice, subliniind ca accesul se poate face cu liftul - Bistrita fiind singurul oras "de la Viena la Moscova" care ofera aceasta oportunitate.

Mihai Rusti
Serviciul relatii publice, comunicare
Primaria municipiului Bistrita.

0 comentarii3150 vizualizări10 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0