Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 10350 vizitatori azi
Reprezentanti ai Centrului pentru Relatii Militare Civile din Monterey, in vizita la Palatul Administrativ B-N.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, dl. Emil Radu Moldovan si prefectul Ioan Tintean au primit miercuri, 10 aprilie 2013, incepand cu ora 10:00, vizita unei delegatii din cadrul Center for Civil Military Relations / Naval Postgraduate School, Monterey, CA, reprezentata de colonelul US Army (Ret) Robert Tomasovic si colonelul US Army (Ret) Hussey Benjamin, prin grija d-lui colonel dr. Dorinel Blaiu, de la Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" Bistrita.

                         Scopul prezentei acestei delegatii in judetul nostru, compusa din 10 instructori, este de a sustine, pe parcursul unei saptamani, mai multe seminarii de pregatire militara la sediul Brigazii 81 Mecanizate din municipiul Bistrita. Directorul programului, dl. colonel Robert Tomasovic a declarat ca prin acest gest doresc sa-si manifeste aprecierea pentru buna colaborare cu militarii bistriteni, in misiunile externe comune. La randul sau, colonelul Hussey Benjamin, a tinut sa precizeze ca in toate activitatile desfasurate impreuna pe parcursul timpului, romanii s-au remarcat ca fiind cei mai buni cursanti, manifestand o excelenta interactiune de opinii si experiente.  

                         Reprezentantii judetului Bistrita-Nasaud au mentionat ca aceasta vizita la Bistrita, la numai cateva zile de la implinirea a 9 ani de cand drapelul romanesc a fost ridicat in Cartierul General al NATO, este un prilej de mare bucurie. De asemenea, au recunoscut ca se simt onorati sa primeasca numeroase complimente la adresa conjudetenilor care si-au indeplinit cu cinste misiunile, dovada ca Romania este un partener de nadejde in apararea sigurantei nationale si mentinerea pacii. In numele acestor valori, unii au platit scump, fiind amintiti aici sublocotenentii postmortem Cristian Petru Filip si Marius Florin Sfechis, cazuti la datorie in Afganistan, dar si plutonierul Vasile Zbanca si sergentul Angel Paul Ilovan, ambii raniti grav, tot in teatrul de operatii din Afganistan.

                         La finalul intrevederii, cei doi invitati americani s-au aratat extrem de impresionati de istoricul judetului si in special al municipiului, afirmand ca este foarte posibil sa revina alaturi de familiile lor, intr-un concediu.

 

Biroul de presa.

 

 

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări10 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0