Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 29252 vizitatori azi
Prefectul Ioan Tintean, la o intalnire cu ministrul Daniel Constantin, in sprijinul fermierilor bistriteni.

Prefectul Ioan Tintean a participat, la inceputul acestei saptamani, la o intrevedere cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dl. Daniel Constantin, pentru a-i aduce la cunostinta o inadvertenta grava in procedura de implementare a masurii 1.4.1. - "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta" - care poate duce pana la blocarea activitatii solicitantilor si astfel sa contravina tocmai scopului initial al proiectului.  

                        Decizia d-lui prefect, de a se deplasa la Bucuresti si de a semnala problema la minister, a fost luata in urma sedintei de audiente de vineri, 12 aprilie 2013, cand un grup de fermieri s-a plans de faptul ca dosarele cu cererile de plata pentru transa IV le-au fost  respinse, in conditiile in care Ghidul solicitantului pentru accesarea masurii 1.4.1., versiunea 2013, a aparut cu intarziere. Din acest motiv, multi fermieri nu au stiut ca notificarile de modificare a planurilor de cultura sau specii de animale trebuiau depuse inainte de aparitia noii proceduri, din data de 25.02.2013.

                        Pentru reglementarea situatiei, prefectul Ioan Tintean i-a solicitat ministrului Daniel Constantin o reevaluarea a termenului de depunere a planului de afaceri, obtinand, in acest sens, promisiunea ca se va analiza aceasta posibilitate, pentru ca fermierii sa nu ramana fara finantare. De asemenea, in cursul acestei saptamani, s-a transmis Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si o adresa comuna din partea OJPDRP BN si Institutiei Prefectului BN, prin care s-a explicat detaliat situatia si s-a cerut un raspuns scris.

            Cu aceasta ocazie, prefectul Ioan Tintean doreste sa faca un apel catre toti functionarii, respectiv consultantii din cadrul oficiilor judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, sa-si indeplineasca atributiile cu constiinciozitate pe tot parcursul implementarii unui program. Numai printr-o informare prompta a modificarilor si o promovare adecvata a etapelor care trebuie urmate, fermierii pot fi sprijiniti in mod real sa-si eficientizeze activitatea.

 

Biroul de presa.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

1 comentariu2380 vizualizări17 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0