Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 7568 vizitatori azi
Actiune de cotrol a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale.

In perioada 15.04 - 24.04.2013 se desfasoara o actiune tematica de control la operatorii economici, privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, si modul de etichetare, prezentare publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne , preambalata, oua, vopsea de oua, ciocolata si produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pasca, chec, fursecuri,etc.), vin.

Actiunea de cotrol este in derulare si vizeaza atat mediul urban cat si mediul rural. S-au efectuat pana in prezent controale la 11 operatori economici din zona Nasaudului si Telciu si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 16000 lei  .

Principalele abateri constatate au fost:

Comercializarea de produse din carne si preparate din carne, patiserie, si produse de ciocolata cu termen de valabilitate expirat.

Comercializarea de produse de patiserie (covrigei, fursecuri, cornulete, briose, pandispan ) ambalate in pungi de polietilena in diferite cantitati la care nu era afisat pretul de vanzare pe unitate de masura (pret/ Kg )si nu erau insotite de eticheta producatorului care sa prezinte elementele de identificare legale obligatorii: denumirea produsului, producatorul, data durabilitatii minimale, conditiile de pastrare , ingredientele sau informatiile nu erau traduse si in limba romana..

Comercializarea de oua vrac la care nu aparea nici una din informatiile obligatorii cu privire la categoria de calitate, metoda de crestere a gainilor, semnificatia codului producatorului si data de valabilitate minima. 

Tot ca o abatere mentionam faptul ca potrivit legislatiei in vigoare " produsele si serviciile oferite consumatorilor se masoara cu mijloace de masura si control adecvate, verificate metrologic " dar la unii operatori economic verificarea metrologica a aparatelor de masura fie nu era, fie termenul legal stabilit era depasit.

Produsele controlate care au fost depistate cu deficiente, au fost scoase definitiv sau temporar de la comercializare in functie de abaterea constatata.

 

 

 

Dorim tuturor consumatorilor, operatorilor economici si nu in ultimul rand Dvs. celor din presa  "PASTE FERICIT ALATURI DE CEI  DRAGI"

 

Comisar Sef Adjunct,

Denes Iuliana

 

 

0 comentarii2289 vizualizări20 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0