Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 24 Februarie 2020 - 4898 vizitatori azi
Ambasadorul Republicii Macedonia a venit la Bistrita.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan a discutat cu ambasadorul Republicii Macedonia despre dezvoltarea relatiilor de colaborare in domeniul economic, social si educational. Aflat intr-o vizita de lucru in judetul nostru, Ambasadorul Republicii Macedonia  in Romania, Excelenta Sa, domnul Pande Lazarevski, a avut o intrevedere in aceasta dupa-amiaza cu Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan.

In cadrul discutiei s-au conturat trei domenii majore de interes: dezvoltarea parteneriatelor si a relatiilor de cooperare in domeniul economic, cooperare academica si promovarea turismului istoric. In privinta cooperarii economice s-au stabilit ca pasi concreti inspre realizarea acestui deziderat, intalniri ulterioare intre reprezentanti ai Camerelor de Comert din Macedonia si Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, precum si intalniri de tipul "business to business" intre oamenii de afaceri interesati de parteneriate. In viziunea Excelentei Sale, si schimburile de bune practici intre tineri si cadre didactice, precum si dezvoltarea unor proiecte de cercetare comune, pot reprezenta elemente de dezvoltare al parteneriatelor cu Republica Macedonia.

Presedintele Radu Moldovan a fructificat din plin timpul petrecut alaturi de Ambasadorul Macedoniei pentru a prezenta oportunitatile pe care le ofera judetul Bistrita-Nasaud. Excelenta Sa s-a aratat foarte incantat si a luat in calcul o noua vizita in judetul nostru, pentru a pune bazele unor cooperari concrete. Din partea delegatiei romane, au mai luat parte Subprefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ovidiu Frent, Primarul orasului Nasaud, Mircea Romocea si Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Vasile Bar.  

Ambasadorul Republicii Macedonia, Excelenta Sa, Pande Lazarevski si-a inceput misiunea diplomatica in Romania in luna februarie 2013. ES Pande Lazarevski detine titlul de Doctor in stiinte politice si este Cadru didactic la Universitatea Sfintii Chiril si Metodie din Skopje. Totodata el este si membru al Consiliului National de Securitate al Republicii Macedonia.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

 

0 comentarii2604 vizualizări25 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0