Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 2582 vizitatori azi
80 de studenti premiati in cadrul proiectului de practica subventionata din fonduri europene.

15 dintre participantii in proiect si-au gasit deja un loc de munca in urma serviciilor de consiliere in cariera, in timp ce 215 studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si 50 de companii din Transilvania de Nord au participat la stagii de practica in cadrul aceluiasi proiect: "Practica - Primul pas pentru cariera ta", finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat in regiune de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

 In incheierea acestui proiect, ADR Nord-Vest si UTCN organizeaza astazi seminarul "Insertia tinerilor absolventi pe piata muncii, din perspectiva angajatorilor si angajatilor", si Gala de premiere a studentilor care au avut cele mai bune rezultate in cadrul stagiilor de practica efectuate. Astfel, 80 de studenti ai UTCN vor primi premii in bani si diplome de recunoastere a meritelor.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta rezultatele proiectului "Practica - primul pas pentru cariera ta", modul in care acesta a contribuit la imbunatatirea calitatii stagiilor de practica ale studentilor in companiile din regiunea de dezvoltare Nord-Vest precum si de a dezbate problemele legate de  insertia tinerilor absolventi pe piata muncii prin corelarea  cererii angajatorilor privind competentele pe care trebuie sa le detina forta de munca si oferta educationala.  

In cadrul acestui proiect, in Transilvania de Nord 250 angajatori au fost informati despre proiect, activitatile implementate si oportunitatile generate; 50 de angajatori au fost implicati in stagiile de practica ale studentilor in perioada 2011-2012; 215 studenti au fost subventionati pentru efectuarea stagiilor de practica;  80 studenti vor fi premiati pentru rezultatele din timpul stagiilor de practica. De asemenea, 91 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere in cariera, iar dintre acestia, 15 persoane si-au gasit un loc de munca.

Pornind de la experientele studentilor si ale angajatorilor, a fost realizat studiul regional post-insertie cu privire la tendintele integrarii absolventilor de facultate pe piata muncii, care va fi prezentat in cadrul seminarului de astazi.

Proiectul "Practica - Primul pas pentru cariera ta", este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiectul a fost implementat in trei regiuni de dezvoltare din Romania (Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest si Centru), prin intermediul unui parteneriat regional intre agentii de dezvoltare regionala si institutii de invatamant superior si a avut ca obiectiv general favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 de studenti aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa. In Regiunea Nord-Vest proiectul a fost implementat de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord - Vest impreuna cu UTCN si a urmarit sprijinirea insertiei pe piata muncii a 200 de studenti din regiune.

Pentru mai multe informatii referitoare la proiectul "Practica - Primul pas pentru cariera ta" si rezultatele acestuia in Regiunea Nord - Vest, va invitam sa participati la seminarul "Insertia tinerilor absolventi pe piata muncii, din perspectiva angajatorilor si angajatilor", care va avea loc astazi, 28 mai 2013, incepand cu ora 12.00, la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, str. Constantin Daicoviciu, nr. 15, Aula Domsa.

 

Va asteptam si va multumim pentru colaborare!

 

Innes Mercean,

Expert comunicare

0720824504

innes.mercean@nord-vest.ro

www.eucariera.ro

 

0 comentarii2667 vizualizări28 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0