Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 24 Februarie 2020 - 3910 vizitatori azi
Primarul din Vorchdorf, oaspete al municipiului Bistrita.

Primarul municipiului Bistrita, O.T.Cretu, a primit astazi, 29 mai 2013, vizita domnului Gunter Schimpl, primarul localitatii austriece Vorchdorf. Aflat acum pentru a patra oara in Romania, insa pentru prima data la Bistrita, domnul Gunter Schimpl a apreciat investitiile administratiei locale in strazi, parcuri si alte obiective ce tin de domeniul public al municipiului Bistrita.

          Primarul Ovidiu Teodor Cretu a prezentat distinsului sau oaspete istoria Bistritei si importantul rol al sasilor in dezvoltarea acestui vechi burg care, datorita lor, a ajuns in timp una dintre cele mai importante cetati ale Transilvaniei. In ceea ce priveste Bistrita de astazi, primarul Ovidiu Teodor Cretu a precizat: "Profitam de finantarile pe care Uniunea Europeana le acorda, am reusit sa reabilitam scoli, strazi, parcuri. Dar sunt, in Bistrita, si investitii importante facute de firme si persoane private. Criza inceputa in anul 2007 a afectat si aici multe unitati economice dar acum, in general, lucrurile merg bine. Bistrita este pe un traseu european, dorim modernizarea municipiului si facem acest lucru pas cu pas".

          Localitatea Vorchdorf, situata intre orasele Linz si Salzburg, are circa 7.500 de locuitori si se bazeaza pe o puternica industrie, cu precadere in domeniul mecanicii.

Pentru viitor, intalnirea de astazi ar putea sta la baza unei colaborari intre cele doua administratii - Vorchdorf si Bistrita.

 

0 comentarii2030 vizualizări29 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0