Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 24 Februarie 2020 - 4530 vizitatori azi
I.S.U. Bistrita-Nasaud, va primi inca o autospeciala.

Cu ocazia semnarii contractului de furnizare in cadrul proiectului "IMBUNATATIREA DOTARII CU ECHIPAMENTE A BAZELOR OPERATIONALE PENTRU INTERVENTII IN SITUATII DE URGENTA DIN TRANSILVANIA DE NORD - ETAPA A II-A".  In data de 28.05.2013, la sediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" a fost semnat contractul de furnizare din cadrul proiectului "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a". Acest primul lot de achizitii are ca obiect achizitionarea a 6 autospeciale complexe pentru interventii, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta.

     De remarcat ca in compunerea acestora se gaseste un modul de punct medical avansat de 10 locuri.Acesta poate fi amplasat in orice zona a judetului pentru a deservi persoane aflate in dificultate ca urmare a producerii unor situatii de urgenta care au avut ca efect punerea in primejdie a vietii persoanelor.

Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Judetene pentru Situatii de Urgenta din regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistrita-Nasaud, I.S.U. Maramures, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Salaj.

Valoare toatala a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 plus TVA.

 

Contractul de finantare pentru proiectul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a" a fost semnat in data de 7 iunie 2012, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

Obiectiv general al proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor.

Obiectivele specifice:

Ø      Reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat de catre unitatile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta in scopul ridicarii capacitatii de actiune si reactie adecvata a centrelor judetene pentru prevenirea, limitarea si inlaturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenta;

Ø      Imbunatatirea nivelului tehnic si de performanta a serviciilor publice judetene de urgenta din Regiunea Nord-Vest prin achizitionarea de echipamente specifice moderne, eficiente si performante;

Ø      Consolidarea capacitatii de colaborare si conlucrare operationala intre centrele judetene de urgenta din cadrul Regiunii Nord-Vest precum si a centrului regional/centrelor judetene cu cele din judetele limitrofe in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei, salvgardarii vietii, proprietatii si bunurilor.

 

Rezultate estimate:

ü      6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta;

-          reducerea timpul mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor/ dezastrelor pana la 16’ in zonele rurale si 8’ in zonele urbane.

 

           Valoarea totala a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7.988.862,00 lei.

           In etapa urmatoare vor fi achizitionate inca 6 autospeciale de medie capacitate ,cate una pentru fiecare judet ,parte componenta a Regiunii de Nord-Vest. 

           Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

 

       DIRECTOR PROIECT

 Col.r.  Gheorghe Stramb.

0 comentarii2156 vizualizări04 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0