Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 08 Iulie 2020 - 7100 vizitatori azi
Dupa scandalul centurii 2 Sud a lui Cretu si beclenarii se impotrivesc proiectului de centura ocolitoare a orasului sustinuta de Moldovan.

Primarul orasului de pe Somes, Nicolae Moldovan, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca a prezentat ministrului Dan Sova, propunerea realizarii unei sosele de centrura a orasului Beclean, care sa plece din zona balastierei, dinspre Sintereag, sa traverseze raul Somes, sa treaca prin Beclenut si sa iasa langa Popasul Pescarilor si podul rutier actual din Beclean. Propunerea lui Nicolae Moldovan este cunoscuta de mai mult timp de beclenari, care protesteaza importiva ideilor primarului PSD.

Locuitorii din Beclenut spun ca viitoarea sosea de centura, pe care vor trece TIR-urile le va strica casele care sunt asezate traditional foarte aproape de actuala sosea, dar mai mult, vor exista foarte multe accidente, in conditiile in care drumul este ingust, apropiat de dealuri abrupte, sau exista zone cu surpari permanente si alunecari de teren, cum ar fi in zona Lesteana, fiind astfel nerecomandata realizarea unei sosele de centura prin Beclenut.

Si comerciantii din Beclean sunt revoltati pe primarul Nicolae Moldovan deoarece isi vad afacerile amenintate, dupa modelul orasului Gherla, unde, dupa inaugurarea centurii ocolitoare, volumul vanzarilor a scazut cu 50% in localitate.

Beclenarii propun o solutie de compromis, realizarea unei centuri ocolitoare prin zona Figa,  pe dupa calea ferata si iesirea la actualul pod din Beclean, sau realizarea unui traseu exact pe/sau langa digul de protectie a raului Somes.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2849 vizualizări28 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0