Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Contre politice la Consiliul Judetean, intre Eugen Curteanu si Radu Moldovan.
Concediile le-au priit alesilor nostri din Consiliul Judetean pentru ca au venit cu chef de munca si de vorba. Nu mai putin de cinci democrat-liberali au intervenit in plenul Consiliului Judetean pentru a cere socoteala executivului, pe diverse teme, sub forma de interpelari sau amendamente la proiectele aflate pe ordinea de zi. Timp de un an, ceva de spus au avut doar vreo trei consilieri judeteni ai Opozitiei. Acum, situatia s-a schimbat, poate si pentru ca ne apropiem de cu pasi repezi de anul electoral 2014.  

         Oricum, faptul ca unii consilieri judeteni reclama probleme ale locuitorilor din teritoriu e de bine. Pana la urma, ei ii reprezinta pe locuitorii judetului. Treaba cu USL si PDL, care a promis si care a distrus, care a furat si care a boicotat mai putea astepta un pic. Parca oamenilor nu le-a revenit cheful de politica... Oricum, cel mai activ este Eugen Curteanu, prim-vicepresedinte PDL BN.


 

Eugen Curteanu: Sunt drumuri judetene pentru care s-au alocat zero lei 

 

"Ati castigat (n.n. - consilierii USL) alegerile propunand un program ambitios de reabilitare a infrastructurii judetene, programul pe care cred ca il aveti si dumneavostra. Rugamintea mea ar fi sa impulsionati activitatea Consiliului Judetean, prin punerea in aplicare a acelui program electoral pe care l-ati propus populatiei, sens in care astept din partea dumneavoastra si a Consiliului Judetean sa ne puna la dispozitie un program de reabilitare a drumurilor judetene.  

Deschid aceasta interpelare, mai ales ca in propunerea de rectificare de buget se regasesc cateva capitole la Programul lucrarilor de intretinere, reparatii si modernizari, la cheltuieli de dezvoltare, cateva drumuri judetene  care beneficiaza de alocare 0. Or lucrul acesta nu e in regula, pentru ca pe acele drumuri judetene circula oameni, care isi strica masinile. In zonele respective traiesc oameni, iar daca noi vrem sa ne manifestam ca un Consiliu Judetean responsabil trebuie sa avem o viziune a ceea ce trebuie sa se intample acolo".


 

Radu Moldovan: Am gasit drumuri judetene care dadeau intr-o tufa 

 

"Ar fi ideal sa avem resursele necesare ca intr-un an de zile sa asfaltam toate drumurile judetene. Stim care este situatia economica, situatia bugetara, si as vrea sa va spun, domnule Curteanu, in urma unui interes deosebit aratat de majoritatea precedenta, cea condusa de un un reprezentant PDL si facuta in jurul acestui partid, am gasit drumuri judetene care dau intr-o tufa. Adica ele exista pe harta, dar daca te duci acolo dau intr-o tufa. In momentul de fata, impreuna cu colegii mei din executiv, am inceput sa lucram, sa identificam solutii si resurse. Sunt extrem de bucuros sa vad ca sunteti interesat de programul electoral al USL si vom face toate eforturile ca acel program cu care am mers in fata oamenilor sa fie indeplinit pana la mandatul finalului meu in 2016.  

E usor sa vii si sa spui lucruri populiste, asa cum am vazut ca obisnuiti in ultima perioada, dar eu va anunt ca nu voi intra intr-un astfel de joc politico-populist al partidului pe care il reprezentati.  

Astazi, Romania este intr-o situatie mai mult decat critica, din cauza furturilor si a unei guvernari dezastruoase pe care a facut-o partidul dumneavoastra intr-o perioada de patru ani de zile, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu si al oamenilor intr-un an ne apropiem de corectarea nedreptatilor care s-au facut si in etapa urmatoare ne apucam de investitii".  

 

Eugen Curteanu: Varianta propusa de primarul Ovidiu Cretu, menita sa distruga Padurea Codrisor 

"A doua intepelare vizeaza o treime din populatia judetului, o treime care locuieste in Bistrita si in localitatile dimprejurul Bistritei si care ar dori sa beneficieze de infrastructura care, pe de o parte, sa scoata traficul greu din municipiu, iar pe de alta parte sa deserveasca si localitatile Livezile si Budacu de Jos, lucru care s-ar putea face doar daca noi, Consiliul Judetean, dumneavoastra domnule presedinte, ati interveni asupra proiectului referitor la varianta ocolitoare a municipiului Bistrita.

Apelul meu vizeaza o abordare a acestei chestiuni in parametri  profesionisti care sa dea de lucru firmelor din judetul Bistrita-Nasaud si care sa aduca un plus de bunastare nu doar locuitorilor municipiului Bistrita, ci si celorlalti locuitori. Implicand si unitatile administrativ-teritoriale la care am facut referire, varianta ocolitoare a municipiului Bistrita cred eu ca poate fi pusa mult mai usor in aplicare, tinand cont de faptul ca Comisia Europeana da bani pentru un asemenea proiect de anvergura.

Va rog sa interveniti la Ministerul Transporturilor, la CNADNR si sa le propuneti o varianta care sa deserveasca nu doar locuitorii municipiului Bistrita, cu si pe ceilalti locuitori ai judetului, evident, si stiti punctul nostru de vedere, cu excluderea variantei propuse actualmente de primarul municipiului Bistrita, varianta care este menita sa distruga Padurea Codrisor".


 

Radu Moldovan: Vom face demersurile necesare ca o centura ocolitoare a Bistritei sa fie facuta  

"Vreau sa va aduc aminte, ca s-ar putea sa aveti pauza de memorie, legat de centura ocolitoare a municipiului Bistrita, ca onor domnul prim-ministru Boc, cu domnul deputat Ioan Oltean, cu presedintele Liviu Rusu, cu prefectul Florian, daca nu ma insel, in vara anului 2010, l-au invitat pe primarul Ovidiu Cretu la o discutie referitoare la un asemenea proiect, care vroia sa fie promovat de Guvernul PDL, de Consiliul Judetean PDL, de majoritatea PDL.

Domnul primar a fost prezent la domnul prefect in birou si si-a exprimat acordul pentru o astfel de investitie. Onor Guvernul PDL cu toate institutiile de atunci au inceput sa elaboreze documentatii, inclusiv un certificat de urbanism dat de CJ.

Din pacate pentru locuitorii judetului Bistrita-Nasaud, au urmat cateva campanii electorale si modul populist al acestui partid de a face campanie i-a pus intr-o incurcatura foarte serioasa si au zis "domnule, cred ca e mai bine sa fim de acord cu un grup de oameni nemultumiti, foarte vocali, si sa nu mai fim de acord cu varianta de centura, sa retragem certificatul de urbanism  si-om vedea ce o fi si cum om pati".

Primarul municipiului Bistrita de atunci si de acum, Ovidiu Cretu, a luat decizia sa modifice impreuna cu firma de proiectare traseul acestei centuri, pe teritoriul cadastral al municipiului Bistrita, pentru a nu mai avea probleme cu blocajul de la CJ.

S-a modificat acest traseu si  absolut peste tot unde s-a putut, de la Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, la cea din Cluj, la comportamentul colegilor dvs. din Consiliul Local, nu s-a facut altceva in trei ani decat sa se blocheze acest proiect.

Am vazut si declaratiile populiste ale dumneavoastra, "noi suntem de acord cu referendumul, suntem de acord cu centura". E decizia dumneavoastra.

Sunt interesat si voi sustine executia unei lucrari de o asemenea anvergura, dar, din pacate, exista riscul ca acel proiect initiat de Guvernul PDL, preluat, apoi abandonat de Organizatia Judeteana a PDL, sa mai poata fi implementat din cauza tergiversarilor si a timpului scurt ramas pentru implementarea lui.

Nu am un raspuns concret in momentul de fata, stiu ca domnul primar Ovidiu Cretu a purtat discutii la CNADNR, urma sa fie finalizat PUG-ul.

Vom face demersurile necesare ca o centura ocolitoare a municipiului Bistrita sa fie facuta si pentru a decongestiona traficul si pentru a sprijini dezvoltarea municipiului Bistrita".

 

 

Gabriela Ciornei.
.
Foto - Marius Chiuzan.

 

 

0 comentarii2786 vizualizări26 august 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0