Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 10 August 2020 - 35026 vizitatori azi
FORMAREA PROFESIONALA PRIN AJOFM B-N

Planul de Formare Profesionala al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud pentru anul 2013, prevede formarea profesionala a unui numar de 860 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. De la inceputul anului pana in prezent au fost inscrise in programele de formare profesionala 734 persoane (someri indemnizati si neindemnizati), cuprinse in 30 de serii de cursuri, cu 14 meserii, Au absolvit cursul 580 de persoane.

Pana la sfarsitul anului 2013, se vor desfasura prin Centrul de Formare Profesionala Bistrita si alte programe de formare profesionala, in urmatoarele meserii: - bucatar; competente informatice, ospatar, zidar - pietrar - tencuitor si lucrator in comert.

La acesta data se fac inscrieri pentru cursul de lucrator in comert si ospatar care vor incepe in cursul lunii septembrie. Cursul de lucrator in comert dureaza 12 saptamani, programa de curs este formata din 360 de ore de pregatire, din care pentru teorie sunt alocate 120 de ore, iar pentru practica 240 de ore. Nivelul studiilor pentru accesul la acest curs, este invatamant obligatoriu la data absolvirii.

Competentele dobandite in urma absolvirii acestui program de calificare sunt:

-          Prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii;

-          Promovarea imaginii standului;

-          Crearea mediului ambient necesar vanzarii;

-          Intocmirea documentelor specific activitatii de vanzare;

-          Mentinerea stocurilor de rezerva;

-          Verificarea stocurilor cu vanzarea;

-          Efectuarea vanzarii;

-          Incasarea contravalorii marfii;

-          Raportarea activitatii de vanzare;

-          Munca in echipa;

-          Comunicarea cu clientii;

-          Aplicarea procedurilor de calitate;

-          Aplicarea normelor de protectia muncii si P.S.I.

Cursul se adreseaza tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, someri indemnizati si neindemnizati inregistrati in evidentele agentiei, cat si persoanelor incadrate in munca care doresc sa dobandeasca o noua calificare.

Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca serviciile de formare profesionala se acorda gratuit, urmatoarelor categorii de persoane : someri indemnizati si neindemnizati, absolventi, refugiati, straini care au lucrat in Romania, persoane care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie, precum si persoane care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare si care sunt inregistrate la agentie.

 Director Executiv,

RAPAN OTILIA

Intocmit,

      PREDA ADINA - consilier EURES.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2422 vizualizări04 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0