Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 03 August 2020 - 14104 vizitatori azi
BN este pe ultimele locuri la nivel national in ceea ce priveste consumul de droguri.

Astazi, 9 decembrie 2010, prefectul Cristian Daniel Florian , a convocat la sediul intitutiei, o intalnire de lucru la care au participat reprezentanti ai Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, precum si directori de licee din municipiul Bistrita.

       Distribuirea merelor in unitatile de invatamant din judet a fost una din temele care au constituit ordinea de zi a intalnirii de lucru condusa de prefectul Cristian Daniel Florian.

       In urma alocutiunilor directorilor de scoli, s-au constatat probleme legate atat de igiena si calitatea merelor, cat si de modul de distribuire a lor catre copii, probleme care pot fi insa remediate. In acest scop, Cristian Daniel Florian, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, va avea, in cursul saptamanii viitoare, o intrevedere cu reprezentantii Consiliului Judetean si ai firmelor care distribuie merele in institutiile de invatamant din judetul nostru.

       Un alt punct foarte important pe ordinea de zi a constat in prevenirea consumului de droguri in liceele din municipiul Bistrita.

       Cu toate ca statistic, judetul nostru este pe unul din ultimele locuri la nivel national in ceea ce priveste consumul de droguri, este ingrijorator faptul ca numarul elevilor care consuma aceste substante a crescut in ultima perioada de timp.

       Intalnirea de astazi de la sediul Institutiei Prefectului a avut ca scop identificarea de solutii pentru contracararea acestui fenomen.

       In urma discutiilor purtate de catre participanti, a reiesit faptul ca implicarea institutiilor statului nu este suficienta in solutionarea acestei probleme aparute in randul elevilor. Este imperios necesara si implicarea familiei, si nu in ultimul rand a organizatiilor neguvernamentale de profil, in educarea cu privire la cunoasterea efectelor generate de consumul de droguri pe termen scurt si indelungat asupra sanatatii consumatorului.

        In incheiere, s-a stabilit ca toate institutiile implicate sa elaboreze un plan de masuri, cu obiective, actiuni si responsabilitati concrete, care sa conduca la combaterea  fenomenului de consum de droguri si alte substante asemanatoare, nou aparute pe piata romaneasca.

 

 

 

CANCELARIA PREFECTULUI

0 comentarii2373 vizualizări09 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0