Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Luni 03 August 2020 - 13760 vizitatori azi
SCRISOARE DESCHISA adresata Presedintelui ROMANIEI, dl. Traian BASESCU.

Dl. Presedinte, Consiliul General al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" constata ca dumneavoastra, in calitate de presedinte al Romaniei, sustineti politica actualului Guvern, inclusiv in privinta refuzului constant al dialogului social real si al concertarii eforturilor comune care ar trebui sa existe intre partenerii sociali.

Ceea ce este foarte grav este ca prin atitudinea publica demonstrati periculoase tendinte totalitare. Principiul conducatorului unic care stie si gestioneaza singur toate problemele este evident unul tipic dictatorial.

 Dl. Presedinte,

Considerati ca Europa sociala nu mai este o solutie si ca implicit Romania nu mai poate fi un stat social. In realitate, statisticile Uniunii Europene demonstreaza ca Romania aloca mult mai putine fonduri obligatiilor sociale in comparatie cu alte state membre ale UE.

Va reamintim, domnule presedinte, ca daca Romania nu ar fi fost un stat social, nici dumneavoastra, nici alti parteneri politici neavand acces la scoala gratuita, la asistenta medicala gratuita, nu ati fi avut nici o sansa la viata si nici posibilitatea ascensiunii profesionale!

Ignorati cu totul si faptul ca statul trebuie sa fie macar un partener al cetateanului, nicidecum un stapan de sclavi in spatele caruia se ascund potentatii zilei.

 Romania a adoptat o politica super neoliberala prin care isi transforma cetatenii in sclavi, iar actuala coalitie doreste crearea si perfectionarea unui sistem de sclavagism modern. O dovada ca este asa o reprezinta intentia de schimbare a actualului Cod al Muncii sub pretext ca astfel ar ajuta la angajarea cu forme legale a celor 1.680.000 de cetateni care lucreaza la negru.

De unde aveti dumneavoastra aceasta cifra, domnule presedinte ?

I-ati numarat om cu om ?

De ce, daca se stia ca sunt atatea persoane care lucreaza la negru nu ati propus, domnule presedinte, in calitate de "prim ministru", masuri reale pentru combaterea evaziunii fiscale ?

De ce nu se acorda importanta cuvenita sustinerii institutiei denumita Inspectia Muncii, care a fost constant decimata in ultimii doi ani ?

De ce nu se gasesc modalitati prin care pedeapsa aplicata celor care tolereaza si incurajeaza munca la negru nu este echivalenta cu beneficiile pe care munca la negru le aduce angajatorilor in detrimentul statului ?

Absenta unei legislatii clare si coerente, la fel ca si ignorarea prevederilor actualului Cod al Muncii, valori de penalizare mult prea mici in comparatie cu beneficiile aduse de nerespectarea legii anuleaza sanctiunea, angajatorii preferand sa plateasca amenzi in loc sa respecte drepturile lucratorilor si obligatiile lor de contribuabili! Reducerea dramatica a personalului si absenta instrumentelor reale la indemana corpului de inspectori ai muncii sunt masuri care dovedesc faptul ca in realitate echipa guvernamentala nu doreste impunerea disciplinarii pietei muncii.

 

Un alt efect al politicii super neoliberale a Guvernului, al carui sustinator va declarati, a fost blocarea salariului minim in ideea ca aceasta masura ar genera locuri de munca. S-a dovedit a fi o politica falsa!

 

Astazi exista un decalaj major intre cresterea valorii productivitatii muncii si valoarea salariului minim, salariul minim care prin valoarea sa constituie oportunitati pentru a insela statul si sa transforme lucratorii in persoane dependente de asistenta sociala a statului.

 

Consiliul General al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" considera ca politica actualului Guvern este falimentara, dovada in acest sens fiind proiectul de buget pentru anul viitor.

 

Reducerile veniturilor si cresterea TVA s-au dovedit un sacrificiu inutil impus populatiei. Desi Guvernul anunta pompos ca doreste reechilibrarea bugetului de stat, aceste masuri nu si-au atins scopul. Dimpotriva, se constata o accentuare a dezechilibrelor bugetare, a cresterii impozitarii si, din pacate, sacrificarea majoritatii populatiei va continua si in 2011.

 

Dl. Presedinte,

Tinand cont ca la alegerea d-voastra, cat si la alegerile parlamentare, nimeni nu avea prevazut in program desfiintarea statului social, Consiliul General al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" va solicita sa declansati imediat un referendum pentru a da posibilitate cetatenilor sa isi stabileasca viitorul.

 

Bogdan Iuliu HOSSU

Presedinte CNS "Cartel ALFA"

0 comentarii2282 vizualizări13 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0