Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Sambata 26 Septembrie 2020 - 12280 vizitatori azi
PENALISTII .

Situatia salariatilor romani care au contractat credite de la Banci, in franci elvetieni, devine tot mai complicata si-n acelasi timp mai dramatica, 75.000 de familii riscand sa-si piarda casele si sa ingroase randul saracilor. Cine e de vina? GUVERNUL si BANCA NATIONALA ca doar nu " prostii " care au luat creditele! De ce ? Pentru ca niste specialisti in finante au vandut niste produse bancare toxice unor ignoranti in domeniu, folosindu-se de niste contracte pline de termeni profesionali si neologisme de care salariatul de rand nu a auzit, contracte cat o carte de telefon, pline de capcane si comisioane, toate in detrimentul debitorului. Pentru a obtine creditul, acesta trebuia pe langa actele doveditoare a venitului, sa garanteze creditul cu o valoare imobiliara care sa depaseasca cu 30-50% valoarea creditului. Contractul specifica ca daca TREI LUNI CONSECUTIVE nu-ti platesti datoria catre banca, aceasta trece la EXECUTAREA SILITA GARANTIEI. Ce face banca? Nu trece la executare, si-i calculeaza penalitati ani de zile, dupa care vinde garantia la pret de nimic, iar SALARIATUL ramane in continuare DATOR BANCII ! Pai daca ti s-a luat garantia, respectiv casa, de ce mai esti dator la banca? Pentru ca Banca nu are nici un risc si pentru ca asa vor muschii politrucilor care protejeaza mediul bancar in detrimentul celor care i-au votat si care le plateste trandaveala. Tot POLITRUCII au IMPRUMUTAT MILIARDE DE EURO de la camatarii internationali, in numele salariatilor, adica a celor ce contribuie la BUGETUL DE STAT, ca doar nu contribuie asistatii sociali, si in loc sa-i foloseasca in scopul imprumutului, acestia au fost virati direct BANCI NATIONALE, si nu in CONTUL GUVERNULUI asa cum era normal. De ce? Pentru ca Banca Nationala sa poata da cu CU IMPRUMUT BANCILOR in special CELOR STRAINE care au acumulat profituri uriase, banii care trebuia sa fie folositi de Guvern ! Bancile au imprumutat la randul lor GUVERNUL (?!), INSTITUTII ale STATULUI si persoane fizice. Toata aceasta SUVEICA este penala iar cei care au semnat acordurile de imprumut si au DIRECTIONAT BANII, sunt SINGURII VINOVATI si nu salariatii de buna credinta care au fost INSELATI de BANCI, cu acordul CLASEI POLITICE ! In partea a doua vom posta un caz concret de jaf , girat de a acesti virusi cancerigeni ai societatii romanesti: POLITRUCII ! ( asta in caz ca pagina nu va fi blocata din nou ! )

 

 

PENALISTII (II)

O cunostinta intentiona sa-si cumpere o casa, dar nu-i ajungeau banii. Mai avea nevoie de 100.000 de euro. Se duce la o Banca aromana si face solicitarea, indeplinind toate conditiile, dar ... angajatii bancii, incepand de la casiera pana la contabila, il lamuresc sa NU IA CREDIT IN EURO pentru ca este mult mai avantajos in FRANCI ELVETIENI ! Prietenul se lasa convins, argumentele fiind devalorizarea mult mai mare, in ultimul an, al leului fata de dolar si euro, in comparatie cu francul elvetian. Bine-nteles ca Banca l-a creditat in franci elvetieni, atatia cat valora 100.000 de euro, dupa care i-a schimbat in euro luindu-i rata de schimb aferenta (!?) Omul si-a platit regulat datoria fata de Banca, iar dupa ce a achitat 50.000 de euro, a intrebat cat mai are de achitat. SURPRIZA ! Desi achitase jumatate din suma imprumutata ( o parte fiind dobanzile ) acestuia ii mai ramasese de achitat ... 110.000 Euro !!! Fata de aceasta situatie cunostinta refuza sa mai plateasca ( FIECARE RATA ACHITATA II MAREA DATORIA ... emoticon grin ) solicitand executarea garantiei, care atunci acoperea suma datorata si mai ramanea si cu bani de o maslina. Dar Banca nu avea nici un interes sa-si recupereze banii ci sa-l faca dator pe viata si neam de neamul lui, pana la a saptea spita, sa fie stresat de creditul facut de stra-stra-strabunicul lor. Asa ca Banca trece la calcularea penalitatilor de intarziere dar nu pentru 3 LUNI cum prevede contractul, dupa care sa se treaca la executarea garantiei, respectiv a apartamentului, ci pe ... 60 DE LUNI !!! ... dupa care Banca trece la executarea gajului. Daca Banca trecea la executare la termenul contractual, apartamentul valora minim 120.000 euro, deci datoria se stingea iar cunostinta primea si 10.000 de euro. Acum apartamentul a fost vandut cu 38.000 de euro iar cunostinta a ramas fara casa si cu ... 62.000 de euro datorie la Banca ! Acesta este un caz concret de ABUZ DE INCREDERE ( a avut incredere in oferta angajatilor bancii sa ia credit in CHF si nu in Euro asa cun solicitase initial ), incalcarea cu buna stiinta a clauzelor contractuale si inselatorie, toate tinand de CODUL PENAL. Dar credeti ca cineva si-ar permite sa-si bata joc de debitori daca n-ar avea girul politrucilor puscariabili? NU !

 

 

Asoc. Crestin Democrata a Salariatilor Filiala Bistrita-Nasaud.

.

 

Material primit la redactie.

0 comentarii17626 vizualizări05 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0