Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Joi 01 Octombrie 2020 - 2596 vizitatori azi
Notificarea privind declansarea conflictului de munca.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) - reprezentativa la nivel national pentru sectorul "Administratie publica" - a inaintat Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (prin Adresa nr. 36/13.06.2016, inregistrata la MMFPSPV cu nr. 1824/13.06.2016) notificarea privind declansarea conflictului de munca la nivelul sectorului de activitate pe care il reprezentam, ca urmare a refuzului Guvernului Romaniei de a solutiona revendicarile salariatilor din primariile si consiliile judetene.

Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, personalul care isi desfasoara activitatea in consiliile judetene si primariile de pe intreg teritoriul tarii a fost vadit discriminat in raport cu angajatii din administratia centrala (care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%).

Constatand dezinteresul manifestat de catre reprezentantii Guvernului Romaniei fata de problemele majore cu care se confrunta salariatii din sectorul nostru de activitate si fata de situatia disperata in care se afla acestia ca urmare a faptului ca sunt si raman cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar,

FNSA a declansat conflictul colectiv de munca la nivel national - sector de activitate "Administratie publica" si va organiza urmatoarele forme de protest:

- greva generala de o ora in data de 05.07.2016;

- greva generala de o zi in data de 12.07.2016;

- greva generala pe termen nelimitat incepand cu data de 19.07.2016.

 

 

Revendicarile salariatilor din administratia publica locala sunt urmatoarele:

1. Acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin aceasta modificare legislativa se elimina discriminarile ca din acelasi buget local al unei institutii, unii salariati primesc acest drept iar altii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii din administratia publica locala.

3. Tinand cont de faptul ca salariile functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala sunt mai mici decat cele din administratia publica centrala,  majoritatea angajatilor din administratia publica locala avand venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicitam majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala cu 25 %.

4. Eliminarea in totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

 

 

                Valer SUCIU

   Presedinte al FNSA

0 comentarii17192 vizualizări14 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0