Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Sambata 04 Aprilie 2020 - 5816 vizitatori azi
Protest impotriva discriminarilor salariale la care sunt supusi de ani de zile.

Angajatii din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, membri ai Sindicatului National Sport si Tineret, functionari publici si personal contractual din toata tara, vor protesta luni, 20 martie2017, impotriva discriminarilor salariale la care sunt supusi de ani de zile, pentru a atrage atentia asuprastarii dramatice a salarizarii din sistemul teritorial MTS. In contextul actual, in care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale, angajatii au decis sa protesteze in fata institutiilor si sa mediatizeze actiunea prin fotografii de grup din timpul protestului, intr-o maniera inedita, grupul situandu-se cu spatele la fotograf si cu fata spre institutia unde activeaza, evidentiind astfel pozitia conducerii Ministerului Tineretului si Sportului, care a intors spatele unitatilordin teritoriu si nu cauta solutii pentru cererile lor. Protestul va imbraca forma unei greve japoneze la nivel national, care se va desfasura in cadrul unitatilor teritoriale ale MTS (Cluburi Sportive Municipale, Directii Judetene pentru Sport si Tineret, Complexuri Sportive Nationale si Case de Cultura ale Studentilor). Membrii SNST au in vedere, in perioada urmatoare, declansarea conflictului colectiv de munca, actiuni de pichetare a MTS si intreruperea activitatii pana la solutionarea cererilor. Elementele din lista de revendicari ce necesita atentia imediata a autoritatilor sunt:? politica neunitara de cresteri salariale si neimplicarea conducerii in aplicarea corecta adispozitiilor Deciziei CCR nr.794/2016 si a prevederilor HG 1/2017 (in practica stabilirii salariilor, dispozitiile HG 1/2017 au intrat in conflict si s-au suprapus cu alte prevederi legale, determinand inechitati salariale in raport cu nivelul studiilor, activitatii profesionale si al vechimii in munca), solutionarea cererilor de recalculare a drepturilor salariale si reincadrarea personalului pe functii corespunzatoare activitatii prestate, necesitatea initierii si aprobarii unui regulament de sporuri pentru personalul angajat incadrul DJST, CSM, CSN, CCS si transparentizarea acordarii premierilor, lipsa dialogului social - SNST reclama faptul ca MTS a transmis catre Ministerul Muncii adresa nr.43/23.02.2017, cu propuneri la proiectul Legii salarizarii unitare,fara consultarea sindicatului, desi membrii SNST si-au manifestat interesul de a face o analiza pertinenta si de a veni cu completari. Acest fapt a condus la o atitudine generala de scepticism in ceea ce priveste pozitionarea salariatilor din Sport si Tineret in viitoarea Legede salarizare unitara, lipsa personalului calificat, o consecinta directa a slabei salarizari. Se impune gasirea si adoptarea unor masuri urgente pentru marirea salariilor angajatilor din teritoriu, ale caror salarii se calculeaza raportat la valoarea de referinta a anului 2009 .

Acestia au acumulat mii de ore suplimentare pentru care nu au primit timp liber corespunzator si nici plata lor. Subliniem ca dedicarea si calitatea tehnicienilor, antrenorilor si a specialistilor au de suferitdin cauza salarizarii si se constata un exod al acestora catre alte activitati. modificarea OUG 2/2017, in sensul includerii personalului Caselor de cultura alestudentilor, pentru a beneficia astfel de un tratament egal cu personalul din casele decultura din subordinea administratiei publice locale, rezolvarea problemelor reclamate in ultimii ani si ramase fara raspuns din partea conducerii MTS si, implicit, fara solutii. Fata de cele expuse anterior si avand in vedere faptul ca dialogul institutional si colaborarea proactiva dintre minister si institutiile subordonate nu sunt vizibile sau nu produc efecte si ca de ani buni angajatii din sport si tineret se uita la celelalte segmente bugetare care se bucura de majorari salariale, acordari de sporuri si facilitati, in timp ce ei sunt umiliti de catre sistem, lansam un apel la unitate sindicala si cerem de urgenta solutii pentru rezolvarea dificultatilor cu care se confrunta in prezent categoriile de personal pe care le reprezentam.

Presedinte, Andy Nagy.

0 comentarii14735 vizualizări20 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0