Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Noua lege a asistentei sociale, realizata pe "genunchi" si incompleta.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" considera ca prin noua lege a asistentei sociale, realizata pe "genunchi" si incompleta (pachetul legislativ cuprinde alte 15 noi legi, nerealizate inca), se urmareste numai reducerea numarului persoanelor care pot beneficia de ajutoare sociale de la bugetul de stat prin introducerea unor limitari absurde (de exemplu: ai o drujba inseamna ca ai loc de munca asigurat, deci nu ai drept la asigurare sociala), concomitent cu reducerea cuantumului valorii acestor prestatii.

CNS "Cartel ALFA" sustine ideea unei corecte aplicari a legislatiei in domeniul asistentei sociale, dar considera ca numai pentru aceasta nu este necesara o lege noua, ci doar o corecta aplicare a legislatiei deja in vigoare. O lege noua inseamna o reala dezbatere publica, o constructie responsabila a sistemului, care nu trebuie realizat in baza unui angajament absurd fata de o institutie financiara internationala care nu are competente in domeniu. O lege noua inseamna un "contract social" intre cetatean si stat.

CNS "Cartel ALFA" considera ca o corecta aplicare a legislatiei in domeniul asigurarilor sociale este si ramane responsabilitatea aparatului administrativ si nu a asiguratilor. Abuzurile si ilegalitatile care se constata in domeniul asigurarilor sociale sunt efectul ineficientei organizarii aparatului administrativ, inclusiv efectul numarului redus de angajati, a lipsei unui control adecvat, cu proceduri clare, si a nerespectarii prevederilor pe care legile in vigoare le impun.

CNS "Cartel ALFA" reaminteste ca Fondul Monetar International a cerut Romaniei NU o noua lege a asigurarilor sociale, ci o corecta aplicare a legislatiei in domeniu, criticile FMI fiind indreptate catre modul defectuos in care sistemul asigurarilor sociale este pus in practica si nu catre legile care le reglementeaza. In ceea ce priveste fraudele in domeniul legislatiei sociale, la care unii politicieni au facut referire, CNS "Cartel ALFA" considera ca acestea sunt consecinta exclusiva a sistemului administrativ, care s-a dovedit o data in plus incapabil sa gestioneze fondurile bugetare, si nu acelor care beneficiaza de asistenta sociala.

Bogdan Iuliu Hossu

Presedinte CNS "Cartel ALFA"

2 commentarii2919 vizualizări25 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0