Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Miercuri 23 Septembrie 2020 - 17796 vizitatori azi
SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL, UNIUNII NATIONALE PENTRU PROGRESUL ROMANIEI SI UNIUNII DEMOCRATE A MAGHIARILOR DIN ROMANIA PARTIDE CARE SPRIJINA ACTUALUL GUVERN.

Solicitam parlamentarilor din partidele de la guvernare, sa corecteze politicile guvernamentale de austeritate si sa faca uz de toate procedurile parlamentare, cum ar fi interpelarile sau votarea motiunilor simple sau de cenzura, astfel incat  Guvernul Romaniei sa-si tempereze actiunile de austeritate, de o duritate nemaintalnita in toata Uniunea Europeana . Asistam, in aceste zile, la degradarea accelerata a climatului social, in special in domeniul bugetar, rezultat al unui dialog social mimat, lipsit de substanta sociala necesara trecerii prin aceasta criza economica, a carei realitate nu o contestam. Alternativa la un dialog social institutionalizat, care presupune, spre exemplu, consultarea reprezentantilor lucratorilor in legatura cu necesitatea luarii unor masuri dure de echilibrare a deficitelor bugetare, este revolta spontana, pe deplin justificata, a oamenilor.

 

Daca statul isi abuzeaza angajatii, prin practici ilegale, este de asteptat ca acest fenomen sa se generalizeze si in domeniul economic, unde oricum, unele patronate ar trebui sa isi asume situatia in care am ajuns datorita politicilor de blocare a unui dialog social responsabil, situatia grava a evaziunii fiscale pe piata muncii si nivelul salariului minim fiind expresia acestora.

 

Intr-un regim democratic, aceasta situatie poate fi denumita "dialog social neinstitutionalizat". Perpetuarea acestuia nu poate duce decat la disparitia democratiei si la feudalizarea relatiilor sociale, ceea ce nu ne dorim, gandindu-ne mai ales la viitorul copiilor nostri.

 

Doru Hodos

Presedinte CNS Cartel Alfa Filiala Bistrita Nasaud

 

 

0 comentarii2380 vizualizări15 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0