Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Miercuri 23 Septembrie 2020 - 17714 vizitatori azi
NU SARACIEI. NU DISPRETULUI !

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - "Fratia", Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Sindicala Nationala "Meridian" constata ca puterea actuala incearca sa discrediteze actiunile sindicale indreptate impotriva saraciei si a dispretului fata de lucratori, pensionari si someri, programate a se desfasura pe data de 27 octombrie, utilizand acelasi metode pe care le-au folosit si vechii activisti comunisti atunci cand s-au impus prin forta pumnului si aruncarea in puscarii a elitei sociale, economice si politice.

Altfel nu se explica de ce se incearca deturnarea realitatii - sindicatele organizeaza o manifestare sindicala complet depolitizata, indreptatita de situatia generala grava a cetatenilor tarii tratati ca niste sclavi moderni ale caror revendicari sunt complet ignorate - prin insinuarea ideii ca aceasta ar fi o miscare a unuia sau a altui partid politic din opozitie indreptata impotriva puterii actuale.

Sindicatele sunt organisme independente, neafiliate politic, independenta care le permite sa actioneze energic atunci cand observa ca drepturile membrilor sunt calcate in picioare. O tara nu se poate guverna cu minciuna, cetatenii au nevoie de masuri oneste, concrete, mai ales in aceasta perioada de criza economica si financiara.

Reamintim ca CNS "Cartel ALFA", BNS, CNSLR - "Fratia", CSDR, CSN "Meridian" au fost obligate sa-si continue desfasurarea actiunilor sindicale anuntate cu o buna bucata de vreme inainte, serie de manifestari ce se incheie prin organizarea unui miting si un mars in Capitala in ziua dezbaterii in Parlament a motiunii de cenzura, cele cinci confederatii sindicale sustinand impreuna o schimbare a actualului Executiv care refuza cu obstinatie sa priveasca la solutiile propuse si la revendicarile partii sindicale.

Puterea actuala merge pe discreditarea actiunii sindicale si a obiectivelor sale pe doua fronturi. Pe de o parte, incalcandu-le propriilor parlamentari dreptul la vot, prin decizia de a asigura cvorumul de lucru la dezbaterea motiunii de cenzura insa de a nu le permite sa voteze potrivit propriilor convingeri si informatii primite inclusiv de la membrii de sindicat cu care au avut intalniri in circumscriptiile uninominale, membri care le-au prezentat alesilor revendicarile si solutiile altfel ignorate de Executiv. Pe de alta parte, puterea incearca sa amestece sindicatele in rafuiala sa politica cu opozitia, si insinueaza ca marsul si mitingul de pe data de 27 octombrie ar fi nu al cetatenilor cu supararile lor reale, ci al unui sau a altui partid politic despre care, culmea, insinueaza cu impertinenta ca ar mai si cumpara prezenta oamenilor in fata Parlamentului.

Nimic mai fals!  "Interesul" oamenilor fata de politic s-a dovedit extrem de scazut mai ales la ultimele alegeri la care s-a inregistrat o absenta masiva de la urne. Ceea ce s-a vazut in schimb cu prilejul manifestarilor sindicale anterioare a fost unitatea salariatilor, a pensionarilor si somerilor in fata abuzurilor Guvernului si tocmai aceasta ii sperie pe reprezentantii puterii care dovedesc inca o data ca sunt mai degraba decisi sa se agate de fotolii decat sa se aseze la masa tratativelor cu reprezentantii sindicatelor pentru ca impreuna sa vada ce anume este de facut pentru a scoate tara din criza. Mai mult, prin orice mijloace: convocari formale, alarme, verificari ad-hoc si altele asemenea, guvernantii incearca sa blocheze participarea cetatenilor nemultumiti.

Romania poate fi scoasa din criza profunda in care se afla nu prin impovararea oamenilor simpli, ci prin masuri concrete de reducere a evaziunii fiscale, a coruptiei, de aplicare a unor masuri economice competente prin protectie aplicata angajatilor si pensionarilor, prin gasirea de locuri de munca pentru milioanele de someri. Aceasta insailare de falsa argumentatie a guvernatilor are doar un singur scop: sa-i opreasca, prin discreditatea miscarii sindicale, pe simplii cetateni de la a-si cere respectarea drepturilor. Si daca nici prin discreditare nu vor reusi, prin interzicerea pur si simplu a manifestatiei si prin pumnul in gura aplicat deputatilor si senatorilor puterii alesi uninominal care inteleg sa asculte vocea oamenilor si nu ordine politice trasate de sus indreptate impotriva oamenilor!

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - "Fratia", Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Sindicala Nationala "Meridian" sunt decise sa continue actiunile de protest si reiau apelul adresat tuturor cetatenilor nemultumiti de masurile absurde ale Guvernului sa vina in strada si sa participe alaturi de noi la MARSUL si MITINGUL ce vor avea loc pe data de 27 octombrie.

Mergem impreuna sa spunem:

NU SARACIEI. NU DISPRETULUI ! JOS GUVERNUL !

 

 

Bogdan Iuliu HOSSU                                                                              

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA"  

Dumitru COSTIN                                                                                   

Blocul National Sindical                        

Marius PETCU

CNSLR - Fratia

Iacob BACIU

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania       

Ion POPESCU

CNS "Meridian"

0 comentarii2863 vizualizări27 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0