Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sindicate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Pozitia CNS "Cartel ALFA" fata de actuala situatie din Romania.

Comitetul Confederal al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" este preocupat de actualul context politic din Romania si considera ca singura solutie pentru clarificarea situatiei este consultarea populara prin referendum.

 CNS "Cartel ALFA" reprezinta interesele a mai mult de un milion de lucratori, membri in sindicatele celor 50 de federatii profesionale afiliate si este membra a Confederatiei Europene a Sindicatelor si a Confederatiei  Internationale a Sindicatelor.

Actiunile si preocuparea constanta a CNS "Cartel ALFA" au fost, sunt si vor fi respectul fata de societatea democratica, cu scopul principal al apararii si promovarii intereselor lucratorilor, dezvoltarea statului social, precum si pentru dezvoltare economica si stabilitate sociala.

 Comitetul Confederal al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" nu poate ignora faptul ca realitatea de azi este determinata de evolutia politica a Romaniei din ultimii ani, si nici faptul ca presedintele suspendat Traian Basescu a avut un rol esential in producerea, intretinerea si perpetuarea acestei realitati prin actiunile de desfiintare a statului social, in dispret total fata de prevederile Constitutiei si fara nici o reactie din partea reprezentantilor Uniunii Europene.

Daca ar fi sa facem o caracterizare a ultimilor ani, asa cum au fost ei, prin prisma sindicatelor membre ale Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA", dominanta a fost lipsa dialogului social, impunerea unor decizii arbitrare, in detrimentul lucratorilor, utile mediilor de afaceri internationale si intereselor de grup ale partidelor aflate la putere.

Reamintim o parte din masurile radicale la care au fost obligati cetatenii Romaniei: reduceri salariale drastice, cresterea TVA, disponibilizarile din mediul privat, modificarea Codului Muncii si a Legii dialogului social prin asumare, impozitarea pensiilor, reducerea cheltuielilor pentru asigurarile sociale si sacrificarea micului contribuabil, o reforma a sanatatii discriminatorie, precum si refuzul categoric al oricarui dialog cu partenerii sociali. Reamintim si faptul ca, in acesti ultimi ani, au fost ignorate toate solutiile si propuneri venite din partea societatii civile, in general, si a structurilor sindicale si patronale reprezentative, in special.

 Comitetul Confederal al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA" afirma ca data de 29 iulie este un moment important pentru democratia din Romania si solicita membrilor sai si tuturor cetatenilor sa participe la referendum si sa isi exprime optiunea prin vot pentru restabilirea statului social.

 

 

Comitetul Confederal al

Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA".

2 commentarii2926 vizualizări14 iulie 2012




rss 2.0
rss 2.0