Sindicate Sambata 23 Iunie 2018 - 5488 vizitatori azi
14 noiembrie - Zi de actiune europeana SOLIDARITATE si LOCURI DE MUNCA DEBLOCAREA NEGOCIERILOR COLECTIVE.

Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES) a declarat data de 14 noiembrie 2012 Zi de actiune si solidaritate europeana, in care miscarea sindicala din tarile Europei organizeaza miscari de protest impotriva austeritatii, in favoarea unei politici active de ocupare, pentru dialog social si negociere colectiva.
In aceasta zi de actiune coordonata sunt organizate greve generale in Spania, Portugalia, Grecia si Italia, acompaniate de demonstratii si alte tipuri de actiuni in celelalte capitale si orase europene. Va fi o zi de lupta sindicala internationala la un nivel mai ridicat decat pana acum, si este prima data de la debutul acestei crize cand se desfasoara actiuni coordonate in mai multe tari.
CNS "Cartel ALFA", membra a Confederatiei Europene a Sindicatelor, sustine aceasta actiune si organizeaza manifestatii de protest in capitala si in fiecare resedinta de judet. Protestele sunt focalizate pe modificarea legii dialogului social si deblocarea negocierii colective.

 

AUSTERITATEA NU A DAT REZULTATE

Sindicatele din Europa au demonstrat constant in ultimi ani impotriva masurilor de austeritate impuse de Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana. Masurile de austeritate au dus Europa la stagnare economica, la reduceri salariale si anularea principiilor de protectie sociala, destructurand modelul social European ceea ce a generat agravarea dezechilibrelor sociale. Rezultatul este reducerea drastica a nivelului de trai si a mijloacelor de subzistenta ale lucratorilor, la drama tinerilor si a pensionarilor si la cresterea dramatica a numarului de someri, pe intreg continentul.
"Calculele gresite" ale Fondului Monetar International au un impact fara margini si dureros asupra vietii de zi cu zi a cetatenilor si lucratorilor. Acestea pun sub semnul intrebarii intregul fundament al politicilor de austeritate.
Europa are si o datorie sociala, nu doar una financiara.
Revenirea promisa nu a avut loc. 25 milioane de europeni nu au un loc de munca, in timp ce lumea financiara si a speculatorilor continua sa prospere. Aceasta adanceste nemultumirea si sentimentul nedreptatii sociale.

 

Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES) si Confederatia Sindicala Nationala "Cartel ALFA", considera ca este necesara mai mult ca niciodata o schimbare de directie, iar 14 noiembrie poate sa fie momentul in care sindicalistii si lucratorii din Europa sa-si spuna cuvantul.
14 noiembrie este o zi de lupta internationala, zi in care lucratorii trebuie sa transmita un mesaj unitar catre mediul politic si economic ca este nevoie de locuri de munca pentru a putea relua cresterea economica; ca este nevoie de justitie sociala si de echitate sociala care se poate realiza doar pe calea unui dialog social real si prin negociere colectiva care sa asigure salarii adecvate pentru un trai decent.
Pe 14 noiembrie, CNS "Cartel ALFA" reaminteste Guvernului ca modificarea legii dialogului social, adoptata abuziv in 2011, este unica solutie pentru deblocarea negocierilor colective si realizarea pacii sociale in Romania, reprezentand o prioritate pentru lucratori.
Modificarea Legii 62/2011, in acord cu proiectul inaintat de partenerii sociali este o necesitate atat pentru deschiderea cailor unui dialog social real si eficient, cat si pentru sustinerea reala a dezvoltarii economice a Romaniei, care nu se poate realiza decat prin respectarea drepturilor lucratorilor.


Bogdan Iuliu Hossu
Presedintele CNS "Cartel ALFA"

0 comentarii8596 vizualizări12 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0