Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Sambata 16 Ianuarie 2021 - 15930 vizitatori azi
Valorificarea laptelui autohton - Concluzii.(30 de poze)

Radio Somes, in parteneriat cu Institutia Prefectului Bistrita Nasud a organizat  consfatuirea cu tema "Valorificarea laptelui autohton", in conditiile in care, de la intai ianuarie 2014, fermierii romani nu vor mai putea preda sau comercializa lapte neconform. Intalnirea s-a desfasurat vineri, 11 octombrie, in sala de sedinte a Palatului Administrativ, cu participarea tuturor factorilor de decizie din judet: reprezentanti ai fermierilor, procesatori, specialistii DSVSA, Directia Agricola, Oficiul Judetean pentru Plati, Dezvoltare Rurala si pescuit, Camera Agricola Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Prefectul judetului Bistrita-Nasaud si parlamentari.

Scopul intalnirii a fost acela de a identifica solutii in asa fel incat, dupa intai ianuarie 2014, fermierii sa aiba sanse egale in ce priveste predarea si comercializarea laptelui, in conditii de conformitate.

Dupa un lung sir de dezbateri, in cadrul carora fiecare dintre parti a expus situatia actuala a laptelui care se produce in Bistrita Nasaud, la initiativa Radio SOMES, cei prezenti au semnat un document comun, prin care si-au asumat angajamentul ca, in perioada urmatoare sa-si dea concursul pentru constituirea unor comisii de lucru, din care sa faca parte specialisti din institutiile cu atributii in domeniu, fermieri, procesatori, parlamentari, care sa aiba intalniri cel putin bilunare, cu scopul de a prelucra informatiile din teren.

Membri acestei comisii, au fost stabiliti pe baza de voluntariat ca fiind urmatorii:

Frasincari Daniel, Catinean Petru, Platon Florin, Suciu Marius, Moldovan Sebastian, Viorel Clapau si Vasile Codrea. De asemenea, sefii institutiilor deconcentrate prezenti in sala ne-au asigurat ca ne vor oferi tot sprijinul atunci cand vom avea nevoie de specialisti atat in comisii cat si in teren.

In perioada urmatoare, Radio Somes va inventaria solutiile propuse de toti cei prezenti in cadrul consfatuirii de vineri, urmand ca aceste concluzii sa fie transmise parlamentarilor judetului Bistrita Nasaud in format scris.

De asemenea, pana la intai noiembrie 2013, va fi intocmit un calendar de intalniri ale mebrilor comisiilor de lucru, cu producatorii de lapte din Asociatiile Crescatorilor de Animale Locale, de la nivelul fiecarei localitati.

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii4522 vizualizări11 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0