Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Agricultura Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 20164 vizitatori azi
BULETIN DE AVERTIZARE fitosanitar nr. 7.

La MAR - se va aplica un tratament dupa recoltarea fructelor impotriva rapanului, fainarii, moniliozei, bolilor de scoarta si colet, focului bacterian, paduchelui din San-Jose, paduchelui lanos,  acarieni, afide, insecte defoliatoare si minatoare.

            La PRUN - se va aplica un tratament in perioada caderii frunzelor impotriva ciuruirii, moniliozei, bolilor foliare si de scoarta, paduchelui din San-Jose, afide, acarieni.

            La CIRES si VISIN - se va aplica un tratament in perioada caderii frunzelor impotriva bolilor de scoarta, moniliozei, bacteriozei, ciuruirilor, paduchelui din San-Jose, acarieni, insecte defoliatoare si minatoare.

            La PAR - se va aplica un tratament dupa recoltarea fructelor impotriva rapanului, moniliozei, bacteriozei, bolilor de scoarta si colet, focului bacterian, paduchelui din San-Jose, paduchelui lanos, acarieni, afide, psilide, insecte defoliatoare si minatoare.

            Speciile mai sus mentionate se vor stropi cu unul din urmatoarele amestecuri de pesticide si se va avea in vedere sa se efectueze o imbaiere totala a pomilor, atat a aparatului foliar cat si a organelor lemnoase, inclusiv a coletului.

 

1.  ZEAMA BORDELEZA TIP "MIF'' - 0,5% + MOSPILAN 20 SG 0,025% - 0,03 %;

2. ALCUPRAL 50 PU - 0,3% +  DANTOP 50 WG - 0,02%  sau DECIS MEGA 50 EW - 0,015%;

4. CHAMPION 50 WP - 0,3% +  CALYPSO 480 SC - 0,02%;

5. FUNGURAN OH 50 WP - 0,3 % sau CUPRITIM 50 PU - 0,3% sau KOCIDE  101 - 0,3% +  ACTARA 25 WG - 0,01%;

 In livezile de par unde este prezent un atac puternic al focului bacterian pentru combatere se recomanda in perioada de repaus vegetativ (in ferestrele de iarna cu temperaturi pozitive si lipsite de precipitatii) un tratament cu FUNGURAN OH 50 WP in concentratie de 3,0% .

             Impotriva rozatoarelor mici din culturile de cereale paioase de toamna, culturi agricole perene, plantatii pomicole si pajisti naturale se vor lua urmatoarele masuri:

1. Aplicarea de momeli toxice - recomandandu-se urmatoarele produse:

            -     BROMAKOL  25 - 50 g momeli/galeria activa;

            -     CRITOX   1 cartus fumigen/galerie activ

            Momelile se improspateaza dupa 7 zile, folosind aceleasi doze.

Pentru protectia vanatului si prevenirea degradarii in urma ploilor se recomanda ca momelile

toxice sa se aplice in tuburi confectionate din materiale impermeabile.

            Pe suprafetele unde s-au efectuat tratamente se vor instala tablite de avertizare " TEREN OTRAVIT "

            Pesticidele fiind toxice pentru om, albine si animale se vor respecta normele de protectia muncii si tehnica securitatii.

 

              INTOCMIT,   

dr. ing. Georgeta Buciumas.

0 comentarii4004 vizualizări15 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0